Wils: "Geen uitgesproken favorieten in PO 1"

Melissa Maes
| 17 reacties
Wils: "Geen uitgesproken favorieten in PO 1"
Foto: © SC

In de reguliere competitie pakten de Buffalo’s slechts negen op dertig tegen de top zes. “Maar dit is een andere competitie”, zegt Stef Wils aan Voetbalkrant.com. Is AA Gent klaar voor de Play-Offs?

Stef Wils in ieder geval wel. De verdediger van AA Gent maakt zich geen zorgen over de slechte statistieken van de Buffalo’s tegen de toppers. “De Play-Offs zijn anders.”

Wie gaat met de prijzen naar huis?
De 29-jarige voetballer kijkt uit naar zaterdag.“We hebben nu nog meer motivatie om het goed te doen tegen de sterke ploegen. We willen zeker hoger eindigen dan de derde plaats.”

“Er zijn geen uitgesproken favorieten, de eerste vier liggen dicht bij elkaar, Lokeren is dit seizoen een goed voetballende ploeg en Standard heeft zijn betere vorm gevonden.” Wie de prijzen gaat pakken op het einde van het seizoen is blijkbaar moeilijk te voorspellen. “Het is een zware competitie met alleen maar topmatchen, iedereen kan van iedereen verliezen.”

“Play-Offs hebben voor- en nadelen”
Ivan De Witte is de voorzitter van AA Gent, maar ook die van de Profliga. Toch reageert Wils op een delicate vraag, is hij voor- of tegenstander van de Play-Offs? “Laat ons stellen dat de Play-Off zijn voor- en nadelen heeft zoals dat bij iedere competitie zo is. Misschien kan het kerstvoetbal nog eens worden bekeken. Dat is bij ons geen traditie en zal dat ook nooit worden denk ik.”

Deze week overheerste de kalenderdiscussie in het voetbalnieuws. “Ik heb dat een beetje gevolgd, maar iedere topploeg heeft toch genoeg spelers om de drukte op te vangen?” En wat al die klachten betreft: “Het houdt niet op. Voetbal zou de essentie moeten zijn, niet die talloze bezwaren. Er is natuurlijk veel geld mee gemoeid.”

Gent doet ook nog mee voor de Belgische beker
Voor AA Gent is er naast de komende tien speeldagen ook nog eens de halve finale van de Beker van België. “We hebben een ruime kern, dus vermoeidheid en blessures moeten zonder problemen worden opgevangen. De trainer zal wel op tijd vervangen. Ik hoop dat we opnieuw de finale spelen.” Als de Buffalo’s de finale halen van de Belgische beker, dan wordt die op 21 mei afgewerkt.

AA Gent speelt zaterdag tegen Club Brugge de eerste wedstrijd van de Play-Off 1. Anderlecht speelt zondag tegen Standard en later op de avond spelen Genk en Lokeren tegen elkaar.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties