'B-ploeg' Standard laat Anderlecht sterren zien

'B-ploeg' Standard laat Anderlecht sterren zien
Foto: © SC

Vijf basisspelers liet Standard-coach Dominique D'Onofrio uitrusten, maar op het terrein was daar niets van te zien. De Rouches domineerden Anderlecht zonder zelf echt schitterend te spelen. Ariël Jacobs heeft werk aan de winkel. Standard tankte vertrouwen voor de bekermatch van woensdag.

Standard-trainer Dominique D'Onofrio nam de bekerwedstrijd van woensdag wel heel serieus, want hij liet zowat zijn halve basisploeg op de bank. Witsel, Defour, Tchite, Carcela en Mangala mochten rusten. In hun plaats kwamen Goreux, Pieroni, Nong, Daerden en Camara.

Bij Anderlecht keerde Legear terug uit schorsing en mocht Ablaye Seck voor de eerste keer aan de start van een competitiewedstrijd verschijnen. De Sutter kreeg terug zijn positie van aanvallende middenvelder en voor Suarez was er dus geen plaats.

Drie keer voor een eurocent
De wedstrijd modderde bijna een halfuur lang aan. Het spel dobberde op en neer en zowel Anderlecht als Standard konden de doelman van de tegenstrever niet aan het werk zetten. Tot Standard zijn eerste goede aanval van de wedstrijd in elkaar knutselde.

Daerden haalde de achterlijn en bereikte Pieroni. De ex-Anderlechtspeler legde af voor Nong, maar die trof het doelhout. En in de rebound vond ook Pieroni de paal op zijn weg. Derde keer, goede keer en Nong deponeerde alsnog het leer achter Proto in doel. Maar wat zag de verdediging van de Brusselaars er op die fase(s) slecht uit.

Seck maakt ongelukkig debuut
Anderlecht toonde nog maar eens zijn gebrek aan creativiteit en raakte maar niet tot aan het doel van Sinan Bolat. Lukaku liet zich te makkelijk van de bal zetten en de flanken Legear en Gillet werden door Pocognoli en Ciman vrij eenvoudig opgevangen.

En net voor de rust werd het nog erger voor Anderlecht. Nieuweling Seck ging zwaar in de fout en Nong ging aan de haal met de bal. De jonge Senegalees keerde nog wel terug, maar trok de Standard-aanvaller tegen de grond. Penalty! Proto pakte in eerste instantie nog de inzet van Pieroni, maar Goreux volgde - in tegenstelling tot de Anderlecht-verdediging - heel goed en scoorde alsnog. 0-2.

En ook na de rust ging het niet beter voor Anderlecht. Integendeel! Na weeral een blunder van Seck mocht Nong op doel afgaan. De aanvaller die dit seizoen nog niet veel speeltijd kreeg bleef oog in oog met Proto ijzig kalm en deponeerde het leer achter de hulpeloze Anderlechtdoelman.

Werk aan de winkel voor Jacobs
En eindelijk kwam er een reactie van Brusselse zijde. De Sutter zwierde de bal voor doel en daar kon Gillet vrij aanleggen. Hij verschalkte Bolat tegenvoets en de landskampioen putte daar moed uit. Toch bleef de Standard-aanhang veruit de luidruchtigste in het stadion.

En met twee doelpunten verschil mocht dat ook. Aanvallend stelde Anderlecht immers weinig voor. Lukaku kon één keer een bal tussen de palen krijgen en werd 20 minuten voor tijd vervangen door Veselinovic, maar ook de Servische beer kon niets klaarmaken tegen de solide Rouches.

Anderlecht begint de play-offs met een nederlaag en de titelambities krijgen dus direct een serieuze knauw. Standard kan duidelijk een rol van betekenis spelen in deze play-offs. Als er volgende week gewonnen wordt tegen Gent staan ze onmiddellijk weer bij de mensen. Anderlecht-trainer Jacobs heeft deze week nog heel wat werk voor de boeg.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties