Interview Helleputte en Van Hoof: "PO aanhangsel competitie"

Melissa Maes
| 35 reacties
Helleputte en Van Hoof: "PO aanhangsel competitie"
Foto: © SC

Vrijdag staat de interessante streekderby Lierse-KV Mechelen op het programma in Groep A. Het staat vast dat het opnieuw een beladen duel wordt. Fi Van Hoof en Herman Helleputte geven hun visie.

Voetbalkrant.com had een boeiend gesprek met de sportieve directeurs van Lierse en KV Mechelen. Zowel Herman Helleputte als Fi Van Hoof kijken uit naar het duel, maar zijn niet tevreden met het verdere verloop van de competitie. “Die Play-Offs zijn een aanhangsel ”, aldus Helleputte.

"Play-Off 2 leeft niet"
“In de reguliere competitie had KV Mechelen het dubbel aantal punten van Lierse en nu staan we met gelijke punten.” Helleputte begrijpt de ergernis. “De Play-Off 1 is spannend, dat is mooi voetbal, maar die Play-Off 2 leeft niet.” “Gelukkig heeft KV Mechelen trouwe supporters”, merkt Van Hoof op.

Voor de competitiehervorming was het beter volgens de heren. “De eerste wint de competitie, dan heb je de tweede, de derde enzovoorts. Maar nu, als Anderlecht aan het eind van het seizoen vierde of vijfde eindigt, zullen ze ook wel van mening veranderen.”

"KV Mechelen is favoriet"
“Het is altijd een beladen duel tussen onze clubs, dat zal morgen niet anders zijn”,  zegt Van Hoof. “Lierse is altijd een moeilijke tegenstander, maar wij zijn favoriet.” Volgens Helleputte hebben de Pallieters evenveel kans. “Morgen speelt Lierse met minder stress. Tijdens de reguliere competitie was het nog van moeten, nu is het enkel nog willen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws