Legear: "De juiste mentaliteit tonen is toch het minimum"

Legear: "De juiste mentaliteit tonen is toch het minimum"
Foto: © SC

Jonathan Legear werd gemist bij Anderlecht. Tegen Standard stond hij weer in de basis, maar kon hij ook weinig forceren, al moet wel toegegeven worden dat de linkerflank niet echt zijn plaats is. Hij vindt echter dat de zaken momenteel te veel opgeblazen worden.

"Tegen Standard was er geen wil, geen drive", analyseert Legear. "Standard toonde, met een volledig verbouwde ploeg, wel inzet en vechtlust. Ze waren als eerste bij alle afvallende ballen. Wij kwamen altijd te laat en zijn er zelfs niet in geslaagd om dat te veranderen gedurende de wedstrijd. Het minimum is dat we de juiste mentaliteit tonen. Zondag was die nul! Wij zijn wel Anderlecht hé!"

Toch denkt hij niet dat het aan het vertrek van Van Damme, Polak en Boussoufa te wijten is. "Ik herinner me niet dat zij zoveel op tafel klopten. Ik heb liever spelers die elkaar aanmoedigen. Een jongen als Van Damme missen we wel als er in de loopgraven moet gevochten worden. Zondag was hij zeker niet de beste man op het veld, maar hij heeft gewerkt voor drie. En dat ontbreken wij op dit moment."

Legear dacht dat er na het vertrek van Boussoufa misschien wel meer evenwicht zou komen in de ploeg. "We hebben ook slechte matchen met Boussoufa in de ploeg gespeeld. Het bestuur is ook in de kleedkamer geweest toen hij nog spelen. Natuurlijk was hij een belangrijke speler. Het is niet makkelijk om iemand te vervangen die altijd speelde. De prioriteit voor volgend seizoen moet zijn een speler met hetzelfde profiel aan te trekken."

En de afwezigheid van Biglia, heeft dat meegespeeld? "Als Biglia er niet is, is dat de reden dat we verliezen. Hetzelfde geldt voor mij. Of anders is het vertrek van Boussoufa de oorzaak. Als we met 4-0 winnen spreekt niemand over de afwezigen. Denk je dat Marecek uitfluiten na drie slechte passes iets gaat helpen? Zondag was de gemiddelde leeftijd 22 jaar. We hebben sinds weken nog niet twee keer na elkaar met dezelfde ploeg kunnen spelen. Op de bank zitten nog maar twee offensieve spelers. Tot het eind van het seizoen zullen we ons moeten zien te redden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties