Antheunis: "Verliezen tegen Genk is over en out"

Jelle Vereecke
| 35 reacties
Antheunis: "Verliezen tegen Genk is over en out"
Foto: © SC

Iedereen heeft zijn mening over de malaise bij Anderlecht, dus ook Aimé Antheunis. De ex-succescoach van Anderlecht legt de vinger op de paars-witte wonde.

Aimé Antheunis vergelijkt de huidige situatie met zijn derde seizoen bij Anderlecht destijds. "Ze deden die zomer de helft van de ploeg weg: ik moest naar de oorlog met veel minder talent. Nu ook. Boussoufa, Polak en Van Damme zijn weg en Deschacht is al maanden out. Er blijft een doodgewone ploeg over die nog wel eens een topmatch kan winnen, maar die ook elke topmatch kan verliezen."

"Als de sergeanten ineens generaals worden, krijg je problemen", aldus Antheunis in HLN. "Kouyaté, Suarez, Gillet, Wasilewski, ... dat zijn de foute korporaals. Plus, de keeper is wat minder bezig, Juhasz ook, ... Boussoufa en Lukaku hebben heel veel verdoezeld. Om kampioen te worden heb je drie spelers bovenaan de topschutterslijst nodig, zoals Racing Genk."

Slachtoffer Jacobs

Volgens Antheunis is Ariël Jacobs eerder een slachtoffer. "Je voelt toch aan je ellebogen dat er te weinig kwaliteit is? Er bestaan geen mirakels. Ariël moet rustig blijven en de strijd met de pers durven aangaan. Deze zomer wordt alleszins een aartsmoeilijk examen. Ik hoor dat Mbokani werd aangeboden. Wel, als die betaalbaar is, zou ik hem terugnemen."

"Vrijdag is voor Anderlecht een zespuntenmatch. Kunnen ze winnen tegen Racing Genk, dan zijn weliswaar niet alle problemen opgelost, maar dan zal Anderlecht meedoen voor de titel tot op de laatste zondag. Verliezen ze, dan is het over en out."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties