AA Gent is helemaal schuldenvrij

Jelle Vereecke
| 30 reacties
AA Gent is helemaal schuldenvrij
Foto: © SC

Volg KAA Gent nu via WhatsApp!

Het bestuur van AA Gent heeft er een huzarenstukje op zitten. De schuldenberg van 23 miljoen euro werd volledig weggewerkt. Manager Michel Louwagie is heel tevreden en kijkt vol vertrouwen richting toekomst.

"De verkoop van Rosales was een kantelmoment", zegt Louwagie in Het Nieuwsblad. "Sindsdien kunnen we zeggen dat Gent transferonafhankelijk is. Onze schulden zijn afbetaald en we zijn niet langer gedwongen om spelers te verkopen. Als El Ghanassy weggaat beslissen wij wanneer en voor hoeveel hij vertrekt."

"Natuurlijk zullen er nog spelers Gent verlaten, maar dat is dan omdat ze elders veel meer geld kunnen verdienen dan bij ons", aldus Louwagie. "We zijn dan wel financieel gezond, maar je kan ons nog niet naast clubs als Anderlecht plaatsen. Gent kan volgend jaar misschien zeventien miljoen euro besteden, onze concurrenten zo'n tien miljoen meer."

De volgende grote stap van de club moet gepaard gaan met de intrede in het nieuwe Arteveldestadion. "Standard, Club, Anderlecht en Genk, ze hebben allemaal grotere stadions dan wij. Als we ons budget willen verhogen moet de capaciteit van ons stadion omhoog. Een hoger budget zal hogere lonen mogelijk maken, waardoor spelers langer in Gent zullen willen blijven."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties