Vanoppen: "Financiële spanning door wanbeleid oude bestuur"

Steurbaut Kersten
| 75 reacties
Vanoppen: "Financiële spanning door wanbeleid oude bestuur"
Foto: © SC

Patrick Vanoppen vertelde maandag in een interview met uw favoriete voetbalsite al dat Germinal Beerschot al vier nieuwe spelers voor volgend seizoen heeft gecontracteerd. Vandaag werpt de Leuvense projectontwikkelaar zijn licht over de financiële toekomst van de club.

Deel I: Vanoppen: “Al vier spelers onder contract gelegd”

Vorige week doken er berichten op dat Germinal Beerschot de brouwer niet kon betalen. Vanoppen lacht het incident weg. “Als ik zaterdagavond de feestvierders zag, hebben ze toch bier gekregen”, grijnst de sterke man van het Kiel.

Vanoppen is het beu
Toch steekt de berichtgeving. “Ik ben het beu dat er steeds onheilspellende berichten door de oude bestuurders gelekt worden naar de pers”, wordt Vanoppen plots serieus. “Ik wil me niet verlagen tot hun niveau, maar dit motiveert me. Hoe meer ze tegen mijn kar rijden, hoe groter mijn motivatie wordt.”

“Ik verschijn niet in de pers met woorden, maar ik laat de supporters daden zien”, verwijst Vanoppen naar de aanhoudende berichtgeving dat hij de aandelen van de clan Verhaeghen niet zou kunnen betalen. “De overname is gelukt en er hebben al vier spelers getekend. De brouwer werd deze week betaald en de supporters moesten geen dorst leiden.”

Vanoppen wil echter niet ontkennen dat financieel alles tiptop is. “Er is een financiële spanning voor de komende drie maanden, maar dat komt door het wanbeleid van het vorige bestuur. Zij hebben dit gecreëerd in het verleden en willen daarmee het vertrouwen van de supporters in mij breken. Dat is schandalig.”

“De volgende maanden zullen moeilijk zijn”, beseft Vanoppen. “Door de play-offs komt er amper geld binnen en de tv-gelden worden pas in augustus betaald. Er is een tekort van 2,5 miljoen euro, maar dat wordt op drie maanden tijd opgelost.”

Vanoppen stak buiten de overname al anderhalf miljoen euro in de Antwerpse club. “Om zo een voldoende cash flow te verzekeren. Ik geef toe dat er leveranciers zijn die langer dan voorzien op hun geld moeten wachten. Hen wil dan ook een beetje begrip en geduld vragen.”

“Wij dumpen geen jeugdspelers, wij investeren”
Vorige week ontstond er controverse rond het afschaffen van de provinciale jeugdreeksen. Was dat eigenlijk wel nodig. “Wij dumpen die spelers niet, hé”, benadrukt Vanoppen. “We gaan een samenwerking aan met enkele ploegen in de regio om ze daar beter te begeleiden. Deze clubs krijgen van ons jeugdtrainers, opleiding en begeleiding zodat we die spelers op latere leeftijd terug kunnen oppikken.“ Zo was Mohamed Messoudi op jonge leeftijd nog zeer frêle en niet meteen voorbestemd om profvoetballer te worden.

“Nu krijgen alle jongens hoop dat ze profvoetballer kunnen worden. Later volgt dan de ontnuchtering. Wij willen ze nu het voetbalplezier geven. Er komt ook een betere begeleiding, aangepast aan het niveau.”

Daarnaast komt er ook een nieuwe damesafdeling met een 70-tal jeugdspelers. “We bouwen dus niet af”, weerlegt Vanoppen. “Integendeel. We gaan intensiever met onze jeugd om. Dat moet de basis worden van ons ambitieus project.”

Steven Van Beethoven, de voorzitter van de Kalendercommissie en chef veiligheid op het Kiel, wordt in de toekomst operationeel manager. Zijn takenlijst wordt uitgebreid met alle logistieke werkzaamheden. 

Deel I: Vanoppen: “Al vier spelers onder contract gelegd”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties