Interview De Backer: "Moerbeekse fans verdienen de titel"

Nico Wieme
| 0 reacties
De Backer: "Moerbeekse fans verdienen de titel"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

KFC Moerbeke krijgt zondag een laatste kans om de titel in de Oost-Vlaamse derde provinciale E te pakken. "We moeten er blijven in geloven en volop voor de winst gaan", meent Dirk De Backer.

De Moerbeekse karavaan keerde afgelopen weekend met een kater terug uit Waasmunster. De sympathieke Oost-Vlaamse derdeprovincialer had gehoopt de felbegeerde titel te kunnen vieren, maar beet met 2-0 in het Waasmunsterse zand. De kloof met achtervolger Stekene Sportief werd meteen gereduceerd tot één punt. Komende zondag ontvangt Moerbeke thuis HRS Haasdonk, Stekene trekt naar Hardy Waasmunster.

Dirk, heb je mentaal veel oplapwerk gehad?

“Niet meer of minder dan anders. We kampen al een tijdje met veel geblesseerden en daar komen dan ook nog eens enkele geschorsten bij. Vorig weekend keerde Pieter-Jan Buydens terug uit blessure, maar die moest al vroeg de strijd staken op Waasmunster. Tegen Haasdonk keert captain Peter De Roos terug uit schorsing. We weten dat dit onze laatste kans wordt om de titel te grijpen. We hebben een zeer jonge ploeg waarvan de meeste spelers het nog niet meegemaakt hebben om onder deze druk te spelen.”

Wat voor match verwacht je tegen Haasdonk?

“Dat kan ik niet voorspellen. Enkele weken geleden gingen we roemloos onderuit bij Haasdonk, de week nadien herpakten we ons thuis tegen De Klinge. We hebben op eigen terrein ook nog niet verloren. Alleen zal een punt zondag niet volstaan. We moeten er blijven in geloven en volop voor de winst gaan.”

Stekene Sportief rekent op de steun van Haasdonk, wat verwacht jij van Hardy Waasmunster dat tegen Stekene speelt?

“Ik verwacht niets. Hardy weet al dat het barrages voor het behoud in derde provinciale moet spelen. Ik heb uit goede bron vernomen dat zij tegen Stekene met een halve juniorsploeg gaan spelen zodat zij enkele spelers kunnen sparen voor de barrages. Ik weet dus niet of Hardy Stekene in de gegeven omstandigheden kan tegenhouden. Ik kan alleen hopen dat zij hun best doen, maar illusies maak ik mij niet.”

Durf je erbij stil te staan dat Moerbeke bij het mislopen van de titel een grote schare fans zal ontgoochelen?

“Het aantal KFCM-fans is de voorbije weken zienderogen gegroeid. Met vol enthousiasme staan zij iedere week volop achter de ploeg. Onze fans hebben ons de voorbije weken ook in moeilijke omstandigheden enorm gesteund. De titel zou dan ook een opsteker voor deze enorm groeiende club zijn. De supporters verdienen deze titel. In heel de regio zal je al ver moeten zoeken om een ploeg met zo’n schare fans te vinden. Haasdonk wordt geen katje om zonder handschoenen aan te pakken, maar moeilijk gaat ook.”

Stel dat Moerbeke te titel zondag pakt, wat mogen de fans na de match dan verwachten?

“Er zal veel volk zijn. De club voorziet in extra drink- en eetgelegenheden. Na de ontgoocheling van vorig weekend denk ik dat het best is om niet te veel op voorhand te voorzien. Laat ons rustig afwachten. Deze club heeft de voorbije weken al genoeg bewezen dat ze op één twee drie een feestje ineen kan steken. Wat het resultaat zondag ook is, er zal tot in de vroege uurtjes nagekaart worden.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (3E)

Nieuwste reacties