Nong: "We viseren de derde plaats"

Nong: "We viseren de derde plaats"
Foto: © SC

Aloys Nong is in deze play-offs boven water gekomen. De Kameroener had al bijna de stempel van 'mislukte aankoop' gekregen van de Rouches, maar in een paar wedstrijden bewees hij zijn waarde voor de ploeg.

Nong heeft een aanpassingsperiode nodig gehad. "Tijdens de winterstage in Portugal heb ik gesnapt wat er van mij werd verwacht", zegt Nong in HLN. "Ik voelde dat mijn tijd zou komen en wat ik nog nodig had om dat te bevestigen, gebeurde op Anderlecht. Het vertrouwen van de coach en de twee goals die ik scoorde, zijn een heerlijke stimulans geweest. Het collectief primeert, maar ik beken dat het een prettig gevoel geeft als ik mijn foto groot in de kranten zie."

Nong is ook de enige Standardman die al het woord titel in de mond nam, al werd hem dat niet in dank afgenomen. Nu is hij voorzichtiger. "We viseren de derde plaats", vervolgt hij. "Een gebrek aan ambitie? Hoegenaamd niet. Hebben we niet van bij het begin gezegd dat we de beker van België wilden winnen? Als dat geen teken van ambitie en geloof in eigen kunnen is, dan weet ik het ook niet meer."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties