Mourinho: "Waarom mag niemand winnen van Barcelona?"

Jelle Vereecke
| 85 reacties
Mourinho: "Waarom mag niemand winnen van Barcelona?"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Niet José Mourinho, maar Lionel Messi werd gisteren de ster van de avond in Santiago Bernabéu. 'The Special One' zorgde dan maar voor een opmerkelijke persconferentie, waarop hij geen spaander heel liet van de Uefa en Barcelona.

"Als ik zeg tegen de Uefa wat ik denk, zullen die mensen mij voor de rest van mijn carrière schorsen. Ik heb slechts één vraag voor hen: 'Waarom?' 'Waarom?' Waarom mogen andere clubs niet winnen van Barcelona? Is het omdat die mensen gesponsord zijn door Unicef? Omdat de voorzitter van de Spaanse voetbalbond, Villar, een fan is van Barcelona? Of omdat ze toch zo sympathiek zijn?"

"Frisk, Ovrebo, Busacca, De Bleeckere, Stark, ... Waarom? In elke halve finale van de Champions League gaat steeds dezelfde ploeg door. Barcelona is een fan-tas-tisch elftal, maar Chelsea mocht niet naar de finale, Inter eigenlijk ook niet maar we deden een mirakel. En nu mocht ook Real Madrid niet doorgaan", aldus Mourinho.

Terugwedstrijd formaliteit

"Real-Barcelona was een evenwichtige wedstrijd die op een gelijkspel zou eindigen", ging Mourinho verder. "Ik hoop dat Guardiola één keer de Champions League kan winnen op een normale manier, want dit is niet meer zuiver."

"We zijn uitgeschakeld", besloot Mourinho. "We gaan naar Barcelona omdat we het verplicht zijn aan het voetbal. Hoewel, ik vraag me af waarom ik mijn geld verdien in deze wereld. Pepe, Ramos, ikzelf: wij verdienden geen van allemaal de uitsluiting. Waarom mogen andere ploegen niet winnen van Barcelona? Ik zal er nooit een antwoord op krijgen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties