Genk doet uitstekende zaak in titelstrijd

Racing Genk heeft een prima zaak gedaan door met 0-2 te gaan winnen bij Lokeren. De Limburgers staan nu alleen aan de leiding met 3 punten meer dan Anderlecht en Standard.

Lokeren begon fel aan de wedstrijd en toonde onmiddellijk dat het zich absoluut niet wilde ingraven tegen de competitieleider. Toch was het Genk dat al snel goede kansen wist te versieren via een erg bedrijvige Kevin De Bruyne. Die vond twee keer Ogunjimi die telkens op Copa stuitte. Na 14 minuten was het dan toch raak. De Bruyne moest foutief worden afgestopt door De Roover. Hij nam zelf de vrije trap die voor de voeten van Matoukou belandde die op zijn beurt hard binnenknalde.

Racing Genk had de wedstrijd daarna goed onder controle. Regelmatig zorgden de Limburgers nog voor gevaar, vooral via de linkerflank waar Kevin De Bruyne bijzonder sterk acteerde. Lokeren legde af en toe ook wel enkele leuke combinaties op de mat maar tot een echte doelrijpe kans kwam het in de eerste 45 minuten niet.

Barda mist strafschop

Genk begon sterk aan de tweede helft met De Bruyne die even met De Roover dolde en de bal tot bij Barda bracht maar die had net één controle te veel nodig of het had 0-2 gestaan. De kansen voor Genk stapelden zich op maar een tweede doelpunt wilde niet lukken, zelfs niet vanop de strafschopstip. Jelle Vossen werd in de grote rechthoek onderuitgehaald door Taravel. De ref legde de bal op de stip en stuurde de verdediger van Lokeren met rood van het veld. Barda trapte de penalty naar de linkerhoek maar Copa redde prima en hield zo Lokeren in de match.

Met 10 man probeerde Lokeren nog om de gelijkmaker te scoren en Genk ging meer terugplooien op de eigen helft. Genk kon niet profiteren van de man-meer-situatie en Vercauteren bracht met Anthony Vanden Borre meer zekerheid op het middenveld. Wat later haalde de coach ook De Bruyne naar de kant voor Pudil. Genk raakte amper nog op de helft van Lokeren en het werd nog enkele keren warm voor het doel van Courtois.

In de laatste minuut kwam dan toch nog het verlossende doelpunt voor Genk. Anele wist Ogunjimi vrij te spelen die alleen voor Copa kwam en de bal binnentikte. Zo doet Genk een uitstekende zaak in de strijd om de titel.