Wie komt er nog naar Germinal Beerschot?

Steurbaut Kersten
| 36 reacties
Wie komt er nog naar Germinal Beerschot?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Germinal Beerschot stelde vrijdag al drie nieuwe aanwinsten voor, maar de Antwerpse wil de ploeg nog verder uitbouwen. De prioriteiten liggen op het middenveld.

Met de komst van Trésor Diowo, Sani Kaita en Ibrahima Sidibé en de contractverlenging van Gary Kagelmacher legde Germinal Beerschot al een basis voor het volgende seizoen.

Mentaliteit en grinta
“Maar we willen het team nog versterken in de as van het veld”, onderstreept sportief directeur Chris Van Puyvelde. “We willen spelers met ervaring, die voor snelheid en diepgang op de flanken kunnen zorgen.” De spelers zullen ook geselecteerd worden op mentaliteit en grinta.

Eén van de pistes die nog steeds gevolgd wordt is die van Hernan Losada. “De gesprekken zijn lopende en vrij intens”, bevestigt Patrick Vanoppen. “Maar dat zal ook het geval zijn met andere clubs. We hebben alvast nog alternatieven achter de hand.

Loon naar werken
De spelers die naar het Kiel willen komen, mogen alvast geen te hoge looneisen hebben. “Ze krijgen loon naar werken”, is Vanoppen duidelijk. “In alle nieuwe contracten zullen de variabele kosten doorwegen. Een lager basisloon en hogere bonussen. Op dit moment heerst er gewoon een wanverhouding.”

De transfers zelf moeten dan weer bekostigd worden met behulp van een investeerdersgroep. “Mensen die dit sportproject in alle stilte willen ondersteunen”, wilde Vanoppen geen namen noemen.

Dure Belgen
Diowo is een Belg, maar met Kaita, Sidibé en mogelijk Losada haalt Germinal Beerschot vooral buitenlanders. Twee weken geleden stuurde Jacky Mathijssen op Westerlo nog een volledig vreemdelingenlegioen de wei in.

“We willen Belgisch inkopen”, verzekert Van Puyvelde. “We hebben enkele jonge talenten in eerste en tweede klasse op het oog, maar het is niet eenvoudig om Belgen te kopen. De periode is kort en als ze onder contract liggen, zijn ze duur. Maar we willen ook meer de kaart van de eigen jeugd trekken. Vanaf hun zestiende willen we hen onder contract leggen.”

Voor Pieterjan Monteyne en Justice Wamfor zit het avontuur op het Kiel erop. Bart Goor blijft in principe bij Germinal Beerschot en wil in de voorbereiding testen waar hij nog kan uitkomen. Over Faris Haroun, Thomas Kaminski en Victor Wanyama wordt er gepraat.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties