Chadli: "Dit overtreft mijn stoutste dromen"

Steurbaut Kersten
| 4 reacties
Chadli: "Dit overtreft mijn stoutste dromen"
Foto: © SC

Nacer Chadli leeft in een droom. Een jaar geleden trapte hij nog balletjes in de Nederlandse tweede klasse. Zondag stak hij met FC Twente al zijn tweede trofee in de lucht, de KNVB-Beker. “Dit had ik nooit verwacht.”

Kersten Steurbaut vanuit Rotterdam

Heel geduldig staat Chadli de pers te woord. De rijzige spits heeft zich de voorbije twaalf maanden naar het sterrendom in het Belgische voetbal gespeeld, maar in het hoofd is de 21-jarige Luikenaar nog heel koel.

Wachten met feest
“Dit overtreft mijn stoutste dromen”, lacht de Rode Duivel. “Vorig jaar speelde ik nog 34 wedstrijden in tweede klasse. Nu heb ik al 52 matchen gespeeld in de Eredivisie, de Champions League en met de Rode Duivels. En dan pak ik vandaag al mijn tweede prijs van het seizoen.”

“Dat had ik voor de start van het seizoen nooit verwacht. Nu nog de dubbel pakken, dat zou pas fantastisch zijn. Daarom kunnen we best nog even wachten met een feestje te bouwen. We willen echt kampioen worden.”

“Voor de fans zou het ook fantastisch zijn. Toen we in Enschede vertrokken staken ze overal vuurwerk aan. Het is heel mooi om te zien dat de supporters zo enthousiast zijn.”

Vermoeidheid
En daarna volgt nog de cruciale EK-kwalificatiewedstrijd met België tegen Turkije. “Na een zwaar seizoen begint de vermoeidheid door te wegen. Het is jammer dat ik de beker vandaag niet op het veld kon vieren, maar ik was moe en had last van mijn hamstrings. Maar de tank is nog niet leeg. Ik zal er voor blijven gaan tot de laatste wedstrijd.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties