Wordt Eden Hazard Speler van het Jaar?

Wordt Eden Hazard Speler van het Jaar?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Eden Hazard kan geschiedenis schrijven. De aanvaller van Lille is genomineerd voor de trofee van Speler van het Jaar in Frankrijk. Nooit eerder werd een Belg verkozen tot de beste speler in Frankrijk.

Naast Hazard werden ook Sow, Gameiro en Nené genomineerd voor de prijs. Eerder was Hazard al twee keer de beste Jonge Speler van het Jaar. 

De Nationale Unie van Franse Profvoetballers (UNFP) maakt op 22 mei de opvolger van Lisandro Lopez (Lyon) bekend. Eén van de kanshebbers is dus Hazard.

Een van de grootste concurrenten voor Hazard wordt zijn eigen ploegmaat Moussa Sow, momenteel topschutter in Frankrijk. Ook de tweede in de topschuttersstand, Kevin Gameiro (Lorient), werd genomineerd. Flankaanvaller Nené speelt een sterk seizoen bij Paris Saint-Germain.

De 20-jarige Hazard staat met Lille ruim aan de leiding in de Franse Ligue 1. Vaak is de Rode Duivel in wedstrijden beslissend. In het verleden werd de prijs, die sinds 1988 wordt uitgereikt, gewonnen door onder meer Zinedine Zidane, David Ginola en Didier Drogba.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties