Waasland-Beveren aan de eer in 16de finale Top Sport Lebbeke

Gentil Dossche
| 0 reacties
Waasland-Beveren aan de eer in 16de finale Top Sport Lebbeke
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Kort nadat een knal van Dilbeek Sport op de lat uiteenspatte verdubbelde Waasland-Beveren de voorsprong en meteen was het Brabantse lot bezegeld.

In een snel gespeelde en spannende finale konden de toeschouwers genieten van een wedstrijd die alle kanten uit kon. Zowel RS Waasland als Dilbeek Sport hadden het prestigieuze Wisselbekertornooi Top Sport Lebbeke al eens winnend afgesloten en konden zich dus naast Strombeek, Rapide Lebbeke en SK Sint-Niklaas hijsen. Om tot in de finale ter geraken legden beide ploegen een haast identiek parcours af.

Dilbeek Sport won in de schiftingen ruim van Opstal, Kapelle-o/d-Bos en SK Opwijk, maar ging nipt onderuit bij Grimbergen. Als 2de in hun groep kregen ze Rapide Lebbeke voorgeschoteld in de kwartfinales. Zowel de heen- als de terugwedstrijd werd winnend besloten en in de halve finale ging titelverdediger Grembergen voor de bijl (2-1).

Waasland-Beveren won vrij gemakkelijk van HRS Haasdonk en Sint-Gillis-Waas maar had wat meer moeite met Kruibeke. Op SK Sint-Niklaas werden de punten gedeeld. Eveneens op de 2de plaats geëindigd in hun groep bleek Sparta Waasmunster een taaie brok in de heenmatch maar in de terugwedstrijd ging het terug vlot. In de halve finale kon Grimbergen lange tijd aanklampen maar moest dan buigen voor het overwicht (2-0).

In de finale nam Dilbeek aanvankelijk het meeste balbezit voor zijn rekening maar echte doelkansen vielen er voorlopig niet. Toen Kevin Muepu een zwakke voorzet onderschepte kapte hij zich mooi vrij en Maxime De Mol was kansloos. Dilbeek reageerde onmiddellijk maar bleef vooraan onmondig.

Ook na de pauze ging het spel snel heen en weer al was er te weinig doelgevaar. Waasland ving de Dilbeekse aanvallen goed op en kwam niet echt in verlegenheid. Sam Gijsbrechts mocht vervroegd gaan douchen na een 2de geel en Dilbeek verhoogde de druk. Met nog een klein kwartier op de klok hing de gelijkmaker in de lucht. Mihai Rogojina katapulteerde de bal echter op de dwarsligger en Waasland drukte het gaspedaal in. Matthias Van Hoyweghen werkte een hoekschop aan de 2de paal tegen de netten en de match was gespeeld.

Ook na deze 16de finale van het Wisselbekertornooi Top Sport Lebbeke kon er geen gewag worden gemaakt van “verliezers” want die waren er eigenlijk niet, tenzij de afwezigen natuurlijk.

Dilbeek Sport: De Mol, Batsleer (79’ Neceporenko), Rogojina, Spotbeen, Badie, Machtelinckx (77’ Vanherberghen), Foket, Van Assche, Amazou, De Winne, Alouat (89’ Van Droogenbroeck)

Waasland-Beveren: Janssens, Behiels, Pringels, Gijsbrechts, A. Van Nieuwenhuyze, J. Van Nieuwenhuyze (75’ Van Hoyweghen), Bultheel, Muepu (66’ Van Kemseke), Kint (89’ De Bont), Sulmon, Van Acker (80’ Fierens)

Doelpunten: 37’ Muepu 0-1; 81’ Van Hoyweghen 0-2

Scheidsrechters:Jan Arijs, Erik De Wilde, Johan De Decker.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties