Pavlyuchenko haalt uit naar Advocaat

Pavlyuchenko haalt uit naar Advocaat
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Roman Pavlyuchenko is niet te spreken over de manier van werken bij de Russische nationale ploeg. Hij neemt daarbij vooral bondscoach Dick Advocaat op de korrel.

"Ons team is vrijwel hetzelfde gebleven, maar onder Advocaat zijn de relaties veranderd. De banden zijn niet zo warm, niet te vergelijken met toen Guus bondscoach was. Toen moedigden we elkaar aan, hielpen we elkaar. Dat gevoel ontbreekt nu bij Rusland. Ik denk dat de coach dat moet zien en daar iets aan moet doen", zegt Pavlyuchenko aan Sports.ru.

"Ik ben niet bang voor mijn plek, maar wel bezorgd om het team. Ik wil dat de kleedkamer van het Russische team in orde is. De spelers moeten er voor elkaar zijn, elkaar steunen door dik en dun. Onder Guus behoorden ook de wisselspelers tot de ploeg. Denk maar terug aan het EK 2008, toen de hele bank opsprong bij de derde treffer tegen Nederland. Dat teamgevoel ontbreekt nu."

"Onder Guus waren we gelijk, Dick heeft zijn favorieten. Ik heb er met hem over gesproken, geprobeerd om hem uit te leggen dat je spelers niet moet scheiden. Ik ben eerlijk, de laatste duels van het nationale team vroeg ik mezelf af of ik wel moest gaan. Het echt verlangen om voor Rusland te spelen ontbreekt. Maar ondanks alles zal ik altijd voor mijn land spelen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties