Dury: "Misschien te weinig op tafel geklopt"

Dury: "Misschien te weinig op tafel geklopt"
Foto: © SC

Francky Dury gaf gisteren zijn laatste persconferentie als trainer van Gent. Hij blikte even terug op zijn bewogen jaar bij de Buffalo's.

"Ik had twee missies toen ik naar Gent kwam. Ik wou goed voetbal brengen en een sportieve structuur opbouwen", beweert hij in HLN. "Het eerste is gelukt, maar dat zal niemand onthouden. Iedereen zal zich vooral herinneren dat we nog niet gewonnen hebben in de play-offs. Over het tweede ben ik toch wat ontgoocheld. We konden die structuur niet realiseren."

"We gingen op zoek, maar de zoektocht duurde te lang. Een zin van de voorzitter zal me wel altijd bijblijven: 'Dury heeft misschien wel de juiste foto gemaakt.' Dat is een van de grootste complimenten die ik ooit kreeg."

"Ik zal de club en de spelersgroep altijd respecteren. Het seizoen is niet slecht verlopen, met uitzondering van de laatste wedstrijden en al hetgeen er bijkwam. De voorbije weken stond er niets positiefs meer over Gent in de kranten. Ik hoop dat iedereen eens nadenkt over die fouten."

"Vooral in die periode heb ik veel ervaring opgedaan. Het was voor mij een uitdaging om na zo'n succesjaar van Gent naar hier te komen. Niet gemakkelijk, maar ik heb geen spijt van mijn keuze. Misschien heb ik gewoon iets te weinig op tafel geslagen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties