"Er zijn ook spannende competities zonder play-offs"

Fabian Morren
| 29 reacties
"Er zijn ook spannende competities zonder play-offs"
Foto: © SC

De beslissing over de titel viel pas op de slotspeeldag in een rechtstreeks duel. Toch zijn niet de play-offs verantwoordelijk voor deze thriller. Dat zeggen analist Wim De Coninck en commentator Bart Raes.

"Het was allemaal schitterend en mooi", zegt De Coninck in HLN. "Maar ik blijf erbij: was Standard kampioen geworden, dan had dit het failliet van de play-offs betekend. Dan zouden veel clubleiders het systeem toch anders bekeken hebben. Het heeft het Belgische voetbal wel in de kijker gezet. Maar ik zag ook de enquête bij de fans. 72% vindt dat de beste over het hele seizoen moet gelauwerd worden."

Ook Bart Raes deelt de mening van De Coninck. "Ik zit al twintig jaar in het voetbal en heb ook al razend spannende competities meegemaakt zonder play-offs", reageert hij. "Het zal een eindeloze discussie blijven, maar ik zie het zo: je spreekt regels af en daar moet je je aan houden. Soms zullen die goed uitkomen, soms niet. Zo waren de play-offs vorig seizoen een maat voor niets. We moeten het dus breder zien en daar ook naar kijken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties