Eupen kan nog voor grote chaos zorgen

Fabian Morren
| 134 reacties
Eupen kan nog voor grote chaos zorgen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Eupen mag dan wel uitgeschakeld zijn in de eindronde, maar de Duitstalige club blijft hopen dat het komend seizoen in eerste klasse mag spelen.

Vandaag wordt de klacht aangaande Lierse - KV Mechelen door de Belgische Arbitragecommissie voor de Sport (BAS). Eupen meent dat de 17-jarige Jason Adesanya niet speelgerechtigd was voor de Lierenaars. De club eist dan ook dat de uitslag van de derby wordt omgezet van 2-1 naar 0-5.

Indien de BAS Eupen in het gelijk stelt, zorgt dat voor één grote chaos. Lierse degradeert dan en Eupen is gered. Bovendien zou eigenlijk KV Mechelen in dat geval de play-off I moeten gespeeld hebben en niet Standard. De Rouches veroverden intussen echter een ticket voor de voorronde van de Champions League.

Mogelijk moet de bond dan een zware schadevergoeding aan Eupen betalen of volgend seizoen van start gaan met zeventien clubs. "Wij zijn ervan overtuigd dat we gelijk krijgen en dus in eerste klasse blijven", reageert Manfred Theissen, manager van Eupen, in GvA.

Dat de bondsinstanties onze klacht telkens afwezen, is logisch, want dat zijn interne commissies. De BAS is een neutrale instantie. Wat er gebeurt als wij gelijk krijgen? Dan zit de bond met een probleem."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties