Eupen krijgt gelijk van Luikse rechter

Michiel Derwael
| 89 reacties
Eupen krijgt gelijk van Luikse rechter
Foto: © SC

De soap rond Eupen is toe aan een nieuw hoofdstuk. Het Hof van Beroep in Luik heeft de Duitstalige club gelijk gegeven in zijn geschil met de Belgische Voetbalbond.

Het Hof van  Beroep in Luik gaf donderdag  in kortgeding de Eupense rechter gelijk. Die besliste dat de play-offs moesten worden stopgezet. De KBVB weigerde dit ondanks een dwangsom van 500.000 euro. Het Belgische Arbitragecommissie voor de Sport (BAS) moet zich wel nog over de zaak buigen. Tegen een uitspraak van het BAS is er geen beroep mogelijk.

Voor Eupen is dit de zoveelste overwinning tegen de bond . "Er is geen uitspraak gevallen, maar het Hof heeft wel geoordeeld dat de bond in de fout is gegaan. Ook de twee laatste speeldagen zijn niet op hetzelfde moment gespeeld", verklaart advocaat Ralf Lentz.

De KBVB reageert in een persbericht op de situatie. “Voor wat betreft de grond van de zaak, zal het BAS zich eerstdaags uitspreken. Enkel deze scheidsrechterlijke beslissing is van belang voor de KBVB”, klinkt het bij de voetbalbond.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties