Racing Genk plukt Nederlands toptalent weg bij Anderlecht

Steurbaut Kersten
| 106 reacties
Racing Genk plukt Nederlands toptalent weg bij Anderlecht
Foto: © SC

Racing Genk heeft een Nederlands jeugdinternational weggeplukt bij Anderlecht. De 16-jarige Sandy Walsh tekende een contract voor drie seizoenen bij de landskampioen.

Walsh is de zoon van een Nederlandse moeder en een Engelse vader, maar woont al bijna heel z’n leven in de omgeving van Brussel. In februari werkte hij met het Nederlands elftal onder zestien nog een tornooi in Portugal af.

Nederlandse en Engelese clubs trokken aan de mouw, maar Walsh liet zijn keuze uiteindelijk op Racing Genk vallen. Daar komt het jonge talent terecht in het ‘superjeugdteam’, een selectie van spelers tussen de vijftien en achttien die een specifieke opleiding krijgen.

Het team wordt begeleid door de technische staf van de A-kern en zal wekelijks enkele keren met de hoofdmacht meetrainen. Ook staan er internationale tornooien op het programma.

“Er was veel interesse  van Nederlandse topclubs in Sandy”, zegt manager Revien Kanhai aan Voetbalprimeur.nl. “Maar hij heeft veel vertrouwen in de mensen en opleiding in Genk.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties