Santos bereikt finale Copa Libertadores

Michiel Derwael

FC Santos is het eerste team dat zich geplaatst heeft voor de finale van de Copa Libertadores, de Zuid-Amerikaanse tegenhanger van de Champions League. In de halve finale waren de Brazilianen te sterk voor het Paraguayaanse Cerro Porteno.

In de heenwedstrijd wonnen de Brazilianen op eigen veld met 1-0. Woensdag stond de return op het programma. Santos hield Cerro Porteno op een 3-3-gelijkspel. Zé Eduardo opende in de tweede minuut de score voor  Santos, maar lang konden de bezoekers niet genieten van de voorsprong. Cesar Benitez hing op het halfuur de bordjes terug in evenwicht.  Dankzij een owngoal van Diego Barreto en een doelpunt van toptalent Neymar liepen de Brazilianen uit naar 1-3.

In de tweede helft kon Cerro Porteno nog op gelijke hoogte komen via doelpunten van Juan Manuel Lucero en  Jonathan Fabbro. Het Uruguayaanse Penarol en het Argentijnse Vélez Sarsfield strijden in de andere halve finale voor een plaats in de finale.