Leekens: “Als we spelen zoals Turkije zit er 10.000 man in het stadion”

Leekens: “Als we spelen zoals Turkije zit er 10.000 man in het stadion”
Foto: © SC

Volg België nu via WhatsApp!

Bondscoach Georges Leekens neemt Axel Witsel na zijn gemiste strafschop tegen Turkije in bescherming. Over het voetbal van de Turken had hij dan weer weinig goede woorden.

“Ik ben teleurgesteld in het resultaat”, stelt Leekens. “We hebben misschien geen grote maar wel een goede wedstrijd gespeeld. De jongens hebben vandaag alles gegeven. Ze hebben getoond dat ze er met volle overgave voor gaan.”

Leekens hekelde het defensieve spel van Guus Hiddink. “Denk maar niet dat België in de toekomst zoals Turkije zal spelen. Dan zit er bij de volgende match nog maar 10.000 man in het stadion. Mignolet heeft geen bal moeten pakken. We hebben tegen Turkije wel spelers zoals Fellaini, Dembele en Lukaku gemist.”

Axel Witsel
“Ik ga een speler die zijn verantwoordelijkheid neemt nooit iets verwijten. Hij speelde bovendien een heel sterke wedstrijd. Als hij zo blijft spelen, hebben we een topper in onze rangen. En er zijn nog grote spelers die een strafschop hebben gemist: Cruijff, Maradona, Leekens, … Al was die laatste niet meteen een grote speler. Ach, wij hadden gewoon die andere kansen moeten afmaken.”

Gelooft Leekens nog in de kwalificatie? “We moeten het nu match per match bekijken. Eigenlijk verandert er niet veel, al moet je wel realistisch zijn. Het zal niet eenvoudig zijn om te gaan winnen in Duitsland.”

Door Kersten Steurbaut

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties