Interview Wagemakers: “STVV verzwakt zich in plaats van te versterken”

Michiel Derwael
| 11 reacties
Wagemakers: “STVV verzwakt zich in plaats van te versterken”
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Naast Denis Odoi en Ibrahima Sidibé trekt ook Marc Wagemakers de deur achter zich dicht op Stayen. De verdediger kwam drie jaar geleden over van Westerlo en veroverde meteen een basisplaats. De Limburger was einde contract, maar kreeg geen verlenging aangeboden.

Sint-Truiden kende een zwak seizoen en kon zich maar nipt handhaven in de Jupiler Pro League. Marc Wagemakers speelde een heel seizoen en legde het pijnpunt bloot aan Voetbalkrant.com. “Voor het seizoen verloren we drie basisspelers en die werden nooit vervangen. We kwamen dan in de problemen en vonden moeilijk een oplossing. Daarnaast heeft het ook nog meegespeeld dat we met een te kleine kern zaten.”

Na drie jaar komt er een einde aan de samenwerking tussen Wagemakers en STVV. “Ik heb hier drie mooie jaren beleefd, maar ik vind het vertrek niet zo erg. Als ik de kans kreeg om mijn contract te verlengen, dan was ik gebleven. Nu ben ik op zoek naar een nieuwe uitdaging en ik kijk er naar uit”, verklaart de verdediger.

STVV haalde al een vervanger in huis. Dimitri Daeseleire komt over van aartsrivaal Racing Genk. “Dimtri is een heel goede speler. Ik heb hem twee keer zien spelen en was meteen onder de indruk.  Ik heb dan ook gezegd dat hij moest komen. Het is een kleine, maar goede speler met de juiste mentaliteit. Ik vind het echter jammer dat hij mij komt vervangen, want ik wou de concurrentie met hem aangaan. Nu heeft niemand er wat aan. Door het gebrek aan concurrentie gaat hij niet zo scherp zijn en hij weet dat.”

“Er is nog niets concreets, maar er zijn wel al een paar gesprekken geweest” (Wagemakers over zijn toekomst)

Contract
De Kanaries waren van plan om de samenwerking verder te zetten, maar plotseling moest hij toch vertrekken. “Tot op heden weet ik nog altijd niet waarom ik geen nieuw contract kreeg. De technische staf , de medische staf en iedereen op de club vertelden dat ze mij wilden houden, maar één persoon niet. En het is nu juist deze persoon die de eindbeslissing heeft.”

“Op sommige gebieden ben ik wel ontgoocheld, maar zo gaat dat in de voetbalwereld. Ik zit er lang genoeg in om dat te weten. Er zijn altijd personen die hun stempel willen drukken op de club. En zij beslissen alles”, aldus de Limburger.

Toekomst
“Momenteel kan ik weinig zeggen over mijn toekomst. Er is nog niets concreets, maar er zijn wel al gesprekken geweest. Het liefste wil ik zo hoog mogelijk spelen, want ik haalde dit jaar een hoog niveau en ik kan eerste klasse nog aan. Ik ben fysiek nog in orde.”

De verdediger liet zich ook uit over de sportieve toekomst van Sint-Truiden. “Ik vrees dat ze volgend jaar een moeilijk seizoen gaan hebben. Vorig jaar gingen drie vaste waarden weg en nu weer, terwijl de vorige nog niet zijn vervangen.  In plaats van zich te versterken, verzwakt de club zichzelf. Ze moeten nu spelers binnenhalen met ervaring en die eerste klasse aankunnen. “

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties