Belgacom betreurt toewijzing aan twee operatoren

Anthony Van der Planken
| 29 reacties
Belgacom betreurt toewijzing aan twee operatoren
Foto: © SC

Belgacom reageert verrast op de beslissing van de Pro League om het voetbalcontract aan twee verschillende operatoren toe te wijzen. De telecomreus betreurt dat de supporter straks over twee decoders moet beschikken om alle wedstrijden te volgen.

De Pro League wees het belangrijkse pakket met drie topwedstrijden per speeldag toe aan Telenet. Belgacom moet voortaan vrede nemen met vijf minder interessante wedstrijden per speeldag. De telecomreus had nochtans ook op àlle rechten geboden. "Ons totale bod was een heel behoorlijk bod, waaruit onze interesse voor het voetbal bleek, maar niet tot elke prijs", laat Belgacom weten.

"Het is een verrassing dat de Pro League gekozen heeft voor twee operatoren, met als gevolg dat de supporters moeten beschikken over twee decoders indien zij ook de andere wedstrijden willen bekijken."

Hoe dan ook verliest Belgacom een belangrijk pakket voetbalwedstrijden. De operator wil zijn abonnementen binnenkort dan ook aanpassen. "Uiteraard zullen wij onze abonnementsformules nu herzien. Nog deze maand zullen wij onze klanten daarover informeren. Bovendien zullen wij er op korte termijn alles aan doen om de inhoud van ons platform te verrijken." Mogelijk neemt Belgacom binnenkort dus de rechten op de grote buitenlandse voetbalcompetities, die voorlopig nog allemaal bij Telenet zitten, in het vizier.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties