Transfers leveren Westerlo 8 miljoen euro winst op

Steurbaut Kersten
| 45 reacties
Transfers leveren Westerlo 8 miljoen euro winst op
Foto: © SC

Westerlo heeft 500.000 euro overgehouden aan de transfer van Paulo Henrique naar Trabzonspor. De voorbij elf jaar realiseerde de club ruim acht miljoen euro winst dankzij de uitgaande transfers.

Westerlo werkt met een beperkt budget van 6,5 miljoen euro, maar de uitgaande transfers leveren jaarlijks een extraatje van ongeveer 725.000 euro op.

“Koopmanskunst zit er voor iets tussen”, zegt manager Herman Wijnants. “Maar je moet ook wat geluk hebben. Als Jaime Ruiz niet geblesseerd uitvalt, speelt Henrique misschien niet.”

Wijnants leidt Westerlo ook met een gezonde geest. “Is er een risico verbonden aan een transfer en kost het ons iets, dan haken wij af. Geen zotte toeren hier. Vroeger zeiden we: we draaien elke frank twee keer om. Nu draaien we elke euro 80 keer om. Een euro is 40 keer meer waard dan de oude Belgische frank.”

“Een slecht seizoen op financieel vlak kunnen wij ons niet permitteren, ook al hebben we in de loop der jaren een klein spaarpotje aangelegd. Ik ben ook 65, hé. Als ik er straks genoeg van heb, wil ik de club niet achterlaten met een put.”

Het transferlijstje van Westerlo.

Nabil Dirar: 1,8 miljoen euro
Kevin Vandenbergh: 1,4 miljoen euro
Jochen Janssen: 1,25 miljoen euro
Tosin Dosunmu: 1,25 miljoen euro
Lukas Zelenka: 800.000 euro
Toni Brogno: 750.000 euro
Paulo Henrique: 500.000 euro
Patrick Ogunsoto: 300.000 euro
Jaja Coelho: 100.000 euro

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties