Value8: "Wij willen Standard omdat het een topclub is"

Steurbaut Kersten
| 111 reacties
Value8: "Wij willen Standard omdat het een topclub is"
Foto: © SC

Er waren veel twijfels over de intenties van de Nederlandse investeringsgroep Value8 om Standard over te nemen. CEO Peter Paul de Vries riep vrijdag de pers bijeen. In een shirt van de Luikse club ontvouwde hij zijn ideeën. “Wij willen Standard omdat het een topclub is.”

Wie is nu eigenlijk die Peter Paul de Vries. Hij is alvast een persoon met een neus voor zaken doen. Sinds zijn vijftiende is hij al actief op de beurs, hij was in Nederland de woordvoerder van de kleine beleggers en stampte in 2008 met 700.000 euro het bedrijf Value8 uit de grond. Drie jaar later is de waarde gestegen naar 30 miljoen euro.

Rijke historie en veel potentieel
Maar waarom wil De Vries nu in Standard investeren en niet in een Nederlandse club? “Standard is een club met een rijke historie en loyale supporters”, verklaart De Vries. “Die fans zijn heel belangrijk, maar zij mogen het beleid niet bepalen.”

“We begrijpen wel dat er tegenkanting is omdat de fans ons niet kennen. Maar dit kan een belangrijke stap zijn voor de club en de regio. Standard heeft ook een jong team met veel progressie, een mooi stadion en een uitstekende jeugdacademie.”

“In Nederland zijn bijna alle clubs verlieslatend, op Twente en Heracles na. De stadions in Nederland zijn misschien mooier, maar de clubs in België worden financieel beter geleid. En wij willen nu een meerderheidsaandeel in Standard nemen.”

Er werden de voorbije dagen veel geruchten de wereld in gestuurd. “Om alle twijfels uit de wereld te helpen: Wij zijn geen stromannen van Roman Abramovich. En we hebben plannen op lange termijn. We willen wel tien jaar in Luik blijven. Hopelijk kunnen we voor de start van het seizoen de deal afronden.”

Never change a winning team
Onder het motto van ‘Never change a winning team’ wil De Vries Luciano D’Onofrio en algemeen directeur Pierre François graag in Luik houden. “We willen D’Onofrio en François nog minstens drie jaar bij de club houden.”

“Zij kunnen het dagelijks beleid van de club voor hun rekening nemen en krijgen een grote autonomie. Alleen bij heel belangrijke beslissingen springen wij in de dans. 90 % van de knopen zullen door hen doorgehakt worden. We hebben zelfs geen plan B als zij ons voorstel niet aanvaarden.”

Sportief dreigt Standard deze zomer wel eens een slechte zaak te doen. Axel Witsel, Steven Defour en Eliaquim Mangala. Grote Europese clubs zwaaien met miljoenen euro’s om het trio weg te kapen op Sclessin.

“We willen het huidig team zoveel mogelijk bij elkaar houden om Champions League te spelen. Veel spelers denken dat ze klaar zijn voor een stap hogerop, maar Witsel zou best nog een jaartje bij Standard blijven.”

Preud’homme
Wat de trainer betreft valt de keuze voor Michel Preud’homme. “Hij draagt onze absolute voorkeur weg. Financieel zal hij van ons niet het beste bod krijgen, maar we hopen dat hij niet altijd voor het geld kiest.”

“We willen ook geen Nederlandse trainer aanstellen. Dus geen Huub Stevens of Co Adriaanse aan het roer bij Standard.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties