KKC: Vadis Odjidja, Hertog Jan en snotneuzen uit Lokeren
Steurbaut Kersten
| 9 reacties
KKC: Vadis Odjidja, Hertog Jan en snotneuzen uit Lokeren
Foto: © SC

De jubileumeditie van de Keizer Karel Cup was een succes. 't Fruiteniertje maakte zijn favorietenrol waar, Vadis verwende het publiek met enkele mooie acties, Nederlandse bezoekers lieten aan de toog rijkelijk het bier vloeien en in Lokeren kunnen ook 'snotneuzen' goed voetballen.

Geen verrassing bij de huldiging zondagavond. Topfavoriet Jellert Bettens kroonde zich met ’t Fruiteniertje andermaal tot grote overwinnaar van de Keizer Karel Cup. “We hebben een schitterend tornooi achter de rug”, lacht de beste minivoetballer van het jaar.

Bettens was vooral opgetogen met de nieuwe velden, allemaal kunstgras. “Je merkt dat aan het niveau. Er wordt veel beter gevoetbald dan andere jaren. Als je nu een kans mist, kan het niet meer aan het terrein liggen. En ploegen die uit het veldvoetbal komen, kunnen niet meer zo agressief spelen. En natuurlijk heb ik al een paar bruggetjes gemaakt, altijd leuk. Ik heb er zelfs applaus voor gekregen van mijn tegenstanders.”

‘Semi-vedet’ Vadis
Net voor de gewonnen finale boekte Bertens nog een tweede mooie zege (3-2), tegen ‘semi-vedetten’ zoals Gunther Schepens, Gunter Thiebaut, Roel Van Hemert, Zinho Chergui, Vincent Van Trier en Vadis Odjidja. “Het was heel leuk om nog eens mee te kunnen spelen”, lacht de middenvelder van Club Brugge. “Maar we hebben het heel rustig gehouden op het terrein. Geen risico’s.”

“We hebben toch mooi meegedaan tegen een uitstekende ploeg”, lacht de scorende Van Hemert. “En ik heb best wel een mooie goal gemaakt na een perfecte actie van Chergui en Vadis. We hebben getoond dat ook wij aardig tegen een balletje kunnen trappen.”

“Niet alleen de nacht in”
In vijftien jaar tijd heeft de Keizer Karel Cup ook een internationale reputatie opgebouwd. Jaarlijks zakken er nieuwe ploegen af naar de Gentse Blaarmeersen om te proeven van de unieke sfeer. De Nederlander Abel Troost besliste in een dronken bui om met zijn ploegmaats van FC Zaamslag uit Zeeuws-Vlaanderen hun kans te wagen.

“Maar we hebben vooral toogambities”, lacht Troost. “De doelstelling is om vannacht niet alleen te gaan slapen. Jullie schenken toch Hertog Jan? Nee, nou het Belgisch bier zal ons ook wel smaken. We wonen vlak aan de grens en voelen ons ook wel een beetje Belg. Jelle, onze doelman, heeft zelfs zijn jeugdopleiding gehad bij AA Gent en met Kenny Verhoene hebben we een Belgische trainer.”

Snotneuzen uit Lokeren
Er zijn echter ook ploegen met sportieve ambities. Zo tonen de jongeren uit Lokeren dat ze op Daknam over een uitstekende jeugdwerking beschikken. En dat in ‘het hol van de leeuw’. Jordi Bogaert en zijn ploegmaats laten een groepje klasgenoten uit de Gentse topsportschool een poepje ruiken in de reeks onder 20 jaar. En dat met een gemiddelde leeftijd van slechts 16 jaar.

“We waren te laat om ons in te schrijven in de reeks onder 17 jaar”, grijnst Bogaert. “Dan hebben we het maar een reeks hoger geprobeerd. Onze tegenstanders dachten ‘We gaan die snotneuzen eens van het terrein spelen’, maar we hebben toch maar mooi de finale gewonnen.”

Een sterk staaltje. “Een goede tactiek”, stelt Bogaert. “Opvangen aan de middenlijn en dan snel tegenstoten. En duels vermijden natuurlijk. We spelen al zes jaar samen en zijn goed op elkaar ingespeeld. Deze zomer hebben we op een tornooi nog van Arsenal gewonnen. Maar nu gaan we in de zon toch even genieten van deze overwinning.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties