Gella Vandecaveye neemt Anderlecht onder haar hoede

Steurbaut Kersten
| 72 reacties
Gella Vandecaveye neemt Anderlecht onder haar hoede
Foto: © SC

De spelers van Anderlecht zullen vrijdag getraind worden door voormalig judokampioene Gella Vandecaveye. “Ik kan voetballers nog veel bijleren”, aldus Vandecaveye.

In maart knoopten Vandecaveye en Anderlecht de eerste gesprekken aan. Vrijdag staat de West-Vlaamse oog in oog met de paars-witte spelers. In eerste instantie wordt de trainingssessie als teambuilding aangevat, maar Vandecaveye is ervan overtuigd dat de spelers er ook iets van kunnen opsteken.

“Een judo training kan veel bijbrengen aan een voetballer”, aldus Vandecaveye. “Zo kunnen spelers leren landen zonder zich te kwetsen. Via judo kunnen spelers afleren om, in een reflex, een hand te zetten bij het landen met als gevolg polsbreuken, elleboogblessures of ontwrichte schouders.”

Ook Anderlecht-trainer Ariël Jacobs ziet het zitten om de leiding een uurtje af te staan. “Ik ben er van overtuigd dat dit soort sportoverschrijdende oefeningen een frisse kijk bieden aan voetballers. Het wordt een interessante oefening”, aldus Jacobs.

Bij het Nederlandse Ajax wordt al jarenlang judotraining gegeven aan de spelers.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties