Boskamp: "Musonda Junior is een mix tussen Xavi en Iniesta"

Boskamp: "Musonda Junior is een mix tussen Xavi en Iniesta"
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Bij Anderlecht lopen er drie jonge Musonda's rond: Lamisha, Tika en Charly Junior. Vooral over die laatste zijn alle waarnemers lovend. Het Laatste Nieuws sprak met vader Charly en Johan Boskamp.

"De drie jongens zijn verschillend", zegt Charly Musonda. "Lamisha is eerder klein, maar hij heeft een actie en is snel, een echte flankspeler. Tika is een stuk groter dan zijn twee broers. Hij speelt achteraan en heeft een goeie pass in zijn voeten. En Charly Junior, dat is de balans tussen techniek en slimheid. Hij leest het spel heel goed."

Charly Musonda Junior heeft ook Johan Boskamp al overtuigd. "Ik ken de hele familie Musonda. Tika doet het ook goed bij de min 17 en Lamisha bij de min 19. Het is een hele goeie voetballende familie, want Charly kon vroeger ook lekker ballen. Maar Charly Junior is de beste van allemaal. Hij speelt altijd met zijn gezicht naar het doel, dat is heel speciaal op zo'n jonge leeftijd."

"Hij ziét het ook zo goed. In zijn leeftijdscategorie is hij een mix van Xavi en Iniesta. Hij is nog jong dan moet je altijd het volgende jaar afwachten , maar dit jaar was hij fenomenaal, ook bij de nationale min 15-jarigen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties