Tshimanga: "Iedereen snakt al naar die competitie"

Jelle Vereecke
| 13 reacties
Tshimanga: "Iedereen snakt al naar die competitie"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Sporting Lokeren speelde zaterdag 1-1 gelijk tegen Roemeens kampioen Otelul. De Waaslanders speelden bij wijlen knap voetbal, maar lieten de deelnemer aan de komende Champions League terug in de wedstrijd komen. Uitblinker bij de thuisploeg was linksback Derek Tshimanga.

Lokeren scoorde al in de negende minuut: Taravel kopte een perfecte bal van spelverdeler Ivan Leko in doel. Lokeren domineerde de hele eerste helft, wat de Roemenen aanzette tot schoppen. Trainer Peter Maes liep even het veld op om de scheidsrechter op zijn plichten te wijzen. Otelul beëindigde de oefenpot met vijf gele kaarten.

Vroeg in de tweede helft kwam de Roemeense landskampioen toch nog op gelijke hoogte. Uitblinker Derick Tshimanga was toch tevreden over de match. "Het was goed, heel de ploeg speelde een degelijke partij", aldus de verdediger in HLN.

"Maar het kan nog veel beter. Ik ben nog niet helemaal tevreden over het niveau. Mijn niveau ligt, in vergelijking met vorig jaar, wel al een pak hoger. Maar dat geldt ook voor de hele groep. Logisch ook, want de groep bleef grotendeels samen. We zijn zeker sterker geworden. Iedereen snakt nu al naar de start van de competitie", besluit Tshimanga.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties