Courtois blijft bij Genk

Jelle Vereecke
| 41 reacties
Courtois blijft bij Genk
Foto: © SC

De transfer van Thibaut Courtois is (voorlopig) afgesprongen. Chelsea bood gisteren 9 miljoen euro voor de 19-jarige doelman, maar Racing Genk weigerde.

Chelsea had vorige week al een bod van 9 miljoen euro uitgebracht op Courtois, en toen leek het Genkse bestuur wel oren te hebben naar dit bedrag. De voorwaarde van Genk was wel dat het nog een jaar langer mocht beschikken over de 19-jarige goalie. Zowel Chelsea als de entourage van Courtois gingen akkoord.

Courtois leek een contract van vijf jaar te kunnen tekenen in Londen, maar deze week liep het mis met de financiële afhandeling. Chelsea wilde niet alles betalen, dus vroeg Genk of Courtois geen financiële inspanning wilde doen. Genk stelde onder andere voor om het percentage dat hij op de transferprijs had, te laten vallen, aldus HLN.

Atlético Madrid

Het werd nog ingewikkelder, want ook Atlético Madrid meldde zich nog deze week. De Spaanse subtopper ziet in Courtois een mogelijke opvolger voor David De Gea, die naar Manchester United getrokken is. Atlético vond een akkoord met Chelsea: definitieve overgang van Courtois naar Chelsea en vervolgens een uitleenbeurt aan Atlético.

Maar daar had Courtois dan weer geen zin in. Voorlopig dus geen transfer. In principe blijft Courtois dus in Genk tot 28 augustus, want voor die datum wil het bestuur geen uitgaande transfers meer doen. En nu Casteels getekend heeft bij Hoffenheim, zal Genk Courtois hard nodig hebben.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties