Overkoepelende supportersclub Rode Duivels definitief van start

Overkoepelende supportersclub Rode Duivels definitief van start
Foto: © SC

Volg België nu via WhatsApp!

Sinds afgelopen weekend heeft de overkoepelende Supportersclub van de Rode Duivels de eerste stappen gezet richting internet. Een initiatief dat nog in zijn kinderschoenen staat, maar waar toekomst inzit.

Erik Reynaerts, initiatiefnemer en voorlopig voorzitter : "Het is allemaal nog heel elementair, maar toont ook letterlijk en figuurlijk aan dat we echt met een leeg blad beginnen, dat dient te worden volgeschreven door de nieuw aan te sluiten clubs en de supporters."

De club wordt opgericht in de schoot van de Nationale Supportersfederatie (NSF), met de steun van de KBVB. "Het is niet zo dat NSF gaat bepalen wat er met deze club gaat gebeuren", aldus Reynaerts. "Bedoeling is dat er een aparte cel binnen NSF wordt opgericht, die het beheer van deze club op zich gaat nemen. Enkele bestuursleden van NSF zijn geïntresseerd, maar we gaan ook op zoek naar mensen die reeds jaren de wedstrijden van de Rode Duivels in groepsverband bijwonen en geïnteresseerd zijn in het leiden van deze Supportersclub."

"Op zaterdag 27 augustus roepen we alle verantwoordelijken samen en gaan rond de tafel zitten voor een eerste algemene vergadering. Allicht zal daar ook het bestuur gekozen worden en zullen de lijnen worden uitgezet. Uiteraard gebeurt alles in nauw overleg met de KBVB."

Ondertussen kan je op www.1895.be ook je suggesties doen aangaande een definitieve naam voor deze club, waarbij er voor de deelnemers enkele mooie prijzen te winnen vallen. "De naam 1895 is de naam van het project, maar als er mensen zijn die een betere naam in gedachte hebben kunnen ze dat via de site laten weten. Ze kunnen daarenboven meteen aan de slag om een voorstel voor het logo te ontwerpen. We dienen ook Voetbalkrant/Walfoot te bedanken voor de hosting en de technische kant van de site."

Binnenkort verschijnt de eerste lijst met erkende clubs online en kunnen de supporters kiezen bij wie ze aansluiten. Clubs die wensen erkend te worden kunnen hun kandidatuur nog steeds indienen via de website. "We hopen tegen het weekend een eerste lijst met supportersclubs te kunnen publiceren en dan kunnen we echt starten met het werven van leden. Het lidgeld voor het resterende deel van deze campagne (tot en met Eur 2012) werd op 5 euro bepaald."

"Mensen die sedert jaren de Nationale ploeg volgen en niet de behoefte hebben om zich aan te sluiten bij een ‘busclub’ zullen zich via de site kunnen aansluiten bij een ‘neutrale’ club die onder rechtstreekse hoede valt van de overkoepelende organisatie. Ook met hun verleden als supporter (trouwheid) zal worden rekening gehouden in verband met de toekenning van tickets. Ertan Elibol, medewerker van de KBVB, staat trouwens in zeer nauw contact met ons en zal de zaken administratief blijven opvolgen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties