Wijnants: "Dit blijven unieke wedstrijden voor Westerlo"

Fabian Morren
| 5 reacties
Wijnants: "Dit blijven unieke wedstrijden voor Westerlo"
Foto: © SC

Westerlo wil graag doorstoten naar de derde voorronde van de Europa League. Daarin wacht het Zwitserse Young Boys Bern. Eerst moet de Kempense club donderdag nog afrekenen met het Finse Turku.

In principe zou dat geen groot probleem mogen vormen, aangezien Westerlo de heenwedstrijd al won met 0-1. Bovendien lieten de Finnen allesbehalve een grootse indruk na.

"We hebben al een stap in de goede richting gezet door in Turku te winnen. Met het thuisvoordeel moeten we het afmaken", is ook manager Herman Wijnants optimistisch in Het Nieuwsblad.

"Het was weer even geleden dat we Europees speelden. Dit blijven unieke wedstrijden voor Westerlo. We willen graag eens een ronde doorstoten, maar we mogen Turku nu niet onderschatten. Het won zondag met 2-0 in de competitie en is niet slecht bezig."

Gouden zaken doet Westerlo niet met de Europese campagne. "De club wordt er niet rijker van. De perstribune moet worden aangepast, er worden extra stoeltjes geplaatst,... Allemaal eisen van de UEFA waaraan we tegemoetkomen. Maar ik wil daar gerust in investeren. Het is zowel voor Westerlo als voor de spelers een mooie ervaring."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties