Kortrijk: uit gevarenzone blijven

Fabian Morren
| 21 reacties
Kortrijk: uit gevarenzone blijven
Foto: © SC

Volg KV Kortrijk nu via WhatsApp!

Kortrijk kende een vrij rustig seizoen, zonder grote zorgen. Een pluim op de hoed van Hein Vanhaezebrouck, die met een eerder beperkte selectie toch degelijke resultaten haalde. Lukt dat dit seizoen opnieuw?

Wat Kortrijk niet kan verweten worden, is een gebrek aan transferbedrijvigheid. Er werden meer dan tien nieuwe spelers aangetrokken. Bedoeling is om opnieuw een rustig seizoen te kunnen doormaken. Al lijkt dat geen sinecure, want met Davy De Beule, Karim Belhocine en Sven Kums verlieten enkele steunpilaren de club.

Dan hebben we het overigens nog niet gehad over Glen Verbauwhede, die de voorbije seizoenen door Club Brugge werd uitgeleend. KVK haalde Kristof Van Hout terug als doelman. Ook Darren Keet werd aangetrokken. Zij moeten Verbauwhede doen vergeten in het Guldensporenstadion.

Middenveld verzwakt?
Bij Eupen werd met Ervin Zukanovic wel een meer dan degelijke verdediger gehaald. Een groot vraagteken blijft echter het middenveld, dat door het vertrek van Kums en De Beule fel verzwakt lijkt. Bovendien werden geen grote namen gehaald om die leemte in het middenveld op te vullen. Peter Czvitkovics (Debrecen) en Ismaïla N'Diaye (Caen) zullen ons eerst nog moeten overtuigen.

Vooraan verliet Giuseppe Rossini de club. Als vervangers werden Monrose en Nfor gehaald. In principe is de spits van Kortrijk dus niet meteen verzwakt tegenover het voorbije seizoen.

Goede start
Kortrijk zou in staat moeten zijn om uit de gevarenzone te blijven. Het is een huizenhoog cliché, maar daarom geldt het voor KVK niet minder: een goede start wordt belangrijk. Eens men in de gevarenzone verzeild geraakt, is het bijzonder moeilijk om er nog uit te geraken.

Onze prognose: 12e

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties