KV Mechelen: nog beter doen

Fabian Morren
| 3 reacties
KV Mechelen: nog beter doen
Foto: © SC

KV Mechelen wil dit jaar hoger mikken. Een plaats bij de eerste zes moet het doel zijn. Kevin Vandenbergh wil bij Malinwa opnieuw een stapje zetten richting de top van het Belgische voetbal.

“De club zal zegepralen, de club van geel en rood.” Voor iedere thuiswedstrijd van KV Mechelen haspelen de trouwe fans deze woorden af. Met twee zevende plaatsen op rij deed KV Mechelen het uitstekend, maar toch daalde er vorig seizoen een gevoel van ontgoocheling neer over het Veolia-stadion.

Dit jaar wil KV Mechelen beter doen en dat blijkt ook uit de transferbewegingen. Julien Gorius, Yoni Buyens en Xavier Chen zouden de club verlaten om een stap voorwaarts in hun carrière te zetten. Uiteindelijk vertrokken enkel Yoni Buyens.

Voorin zat trainer Marc Brys vorig jaar wel eens met de handen in het haar. Christian Benteke bracht te weinig en ook de in januari gehuurde Sawaneh Ibou en Christian Kabasele vielen uiteindelijk te plat uit. Te veel viel de druk op de schouders van David Destorme, die bovendien een half jaar geblesseerd aan de kant stond.

Brys werd tijdens de zomermercato echter op zijn wenken bediend. Met Kevin Vandenbergh en Jaime Ruiz haalde technisch directeur Fi Vanhoof twee sluipschutters binnen.

De eerste veegde vorig jaar bij Eupen al een groot aantal vraagtekens rond zijn persoontje weg. “Het is leuk dat ik nu hoger kan mikken”, aldus Vandenbergh. De Colombiaan, overgekomen van Westerlo, heeft een groot potentieel, maar moet eerst bewijzen dat zijn twee jaren blessureleed niet te veel sporen hebben nagelaten.

Bij de andere nieuwkomers moet Alessandro Cordaro voor meer concurrentie zorgen op de linkerflank, Robin Henkens is een mogelijke vervanger voor Yoni Buyens. Al kijkt KV nog uit naar versterking.

Onze prognose: 7e

Geschreven door Kersten Steurbaut

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties