Mathijssen: "Veel ongelukkige trainers in België"

Fabian Morren
| 96 reacties
Mathijssen: "Veel ongelukkige trainers in België"
Foto: © SC

Jacky Mathijssen is een tevreden coach. De voorbereiding verliep goed, het vernieuwde Beerschot lijkt meer dan ooit klaar voor het nieuwe seizoen. "Dit seizoen komt het goed", belooft Mathijssen.

"Ik ben gelukkig om een aantal redenen", aldus Jacky Mathijssen. "Ik krijg het vertrouwen van het bestuur om deze grote uitdaging aan te gaan in de stad Antwerpen, bij deze club met een totaal nieuw elan. Ik ben ook zeer tevreden met de vernieuwde omkadering: het medisch team, de scouting, ..."

"Ik ben ook gelukkig met de spelers, die vanaf de eerste training een enorme inzet toonden" vervolgt de Limburgse oefenmeester. "Er is ook zeer veel beleving en luisterbereidheid bij de jongens. In de groep zit een mix van jonge, oude, ervaren en nieuwe mensen. Sommige van deze spelers zullen zeker en vast doorgroeien naar een topclub."

"Ik besef dat het een moeilijke competitiestart wordt. Ik ben er echter van overtuigd dat het dit seizoen goed zal komen. Door de moeilijke voorbereiding hebben we snel de problemen opgemerkt én snel oplossingen gevonden."

De eerste wedstrijd trekt Beerschot al naar Genk. "Daar ben ik blij mee", verrast Mathijssen. "Tegen de landskampioen spelen in hun eigen stadion, vind ik zeer mooi."

"Vorige week op een bijscholingsongres in Nederland hoorde ik dat een trainer gemiddeld 40 uur per seizoen gelukkig is. Uitgerekend is dat vier uur gelukkig per wedstrijd, want elke trainer wint ongeveer tien keer. Mocht dit waar zijn, zijn er dus heel veel ongelukkige coaches in België, want ik trek het gemiddelde enorm omhoog.", knipoogt Mathijssen.

Lees ook:
Van Puyvelde: "Jeugd warm maken voor ons project"

Lees dinsdag:
Reacties van voorzitter Patrick Vanoppen en Jan Van Winckel

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties