Vercauteren: "We moeten de poules kunnen halen"

Jarryd Naegels
| 10 reacties
Vercauteren: "We moeten de poules kunnen halen"
Foto: © SC

Racing Genk neemt het vanavond op tegen Partizan Belgrado in de voorronde van de Champions League. De Limburgers zijn meteen verplicht om een goed resultaat neer te zetten met het oog op de return. "We mogen Partizan zeker niet onderschatten", weet coach Frank Vercauteren.

Belgrado is een op papier haalbare tegenstander. Vorig seizoen schakelden de Serviërs wel Anderlecht uit na strafschoppen op weg naar de vetpotten van de Champions League. Ondertussen zijn alle sterspelers evenwel verkocht en lijkt Partizan verzwakt.

"We moeten oppassen met zulke uitspraken", waarschuwt Vercauteren. "Het is een haalbare kaart, maar het is nog steeds een goed team. Er zit gevaar in die ploeg."

Aangezien de Belgische landskampioen eerst thuis speelt, moet er vanavond gewonnen worden. "We moeten in eerste instantie de nul houden", zegt de trainer in de kranten. "Daarna moeten we zelf zo veel mogelijk doelpunten maken."

"We moeten wel realistisch blijven", weet de Genk-coach. "Er zijn de laatste jaren al meerdere Belgische ploegen uitgeschakeld door teams die zogezegd zwakker waren. Maar als ik soms zie wie de poules haalt, dan moeten wij dat ook kunnen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties