Indonesië, Saoedi-Arabië en Thailand verder

Manuel Gonzalez
| 2 reacties
Indonesië, Saoedi-Arabië en Thailand verder
Foto: © SC

Indonesië, Saoedi-Arabië, Thailand en nog een aantal anderen landen hebben zich gisteren geplaatst voor de groepsfase van de Aziatische WK-voorronde. Ook Iran en Irak zijn verder.

Libanon verloor eerder verrassend met 2-0 bij Bangladesh, maar het had wel de thuismatch al met 4-0 gewonnen. Saoedi-Arabië had geen kind aan Hong Kong en won met 0-5 nadat het eerder thuis al met 3-0 had gezegevierd.

Indonesië liep al snel 3-0 uit tegen Turkmenistan maar de bezoekers kwamen in de slotfase nog terug tot 4-3, wat uiteindelijk onvoldoende bleek na de 1-1 uit de heenmatch. De Nederlander Wim Rijsbergen is sinds kort bondscoach van Indonesië, dat voor het eerst naar een WK-eindronde wil.

Thailand plaatste zich na een moeilijke wedstrijd bij Palestina die op 2-2 eindigde. De Palestijnen kwamen al snel 1-0 voor en dat zorgde voor veel spanning, zeker na de 1-0 zege van Thailand in de heenmatch. Maar uiteindelijk stootte Thailand toch door.

Iran won met 0-1 bij Malediven nadat het thuis al met 4-0 had uitgehaald. Yemen-Irak werd 0-0 na een 2-0 in de heenmatch voor de Iraki's. Ook Oezbekistan, Singapore en de Verenigde Arabische Emiraten zijn een ronde verder.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties