Heeft Club met De Jonghe een nieuw brommerke?

Nico Wieme
| 65 reacties
Heeft Club met De Jonghe een nieuw brommerke?
Foto: © SC

De fans van Club Brugge maakten zondag kennis met Jimmy De Jonghe, een frivole en talentvolle linksachter. Alhoewel, in principe is Jannes Vansteenkiste de back-up voor Fredrik Stenman, maar die speelde met de Belgische U19 het EK. De Jonghe stelde zeker niet teleur, integendeel.

Westerlo was niet de vuurdoop van Jimmy De Jonghe op het hoogste niveau. De 19-jarige Clubspeler mocht ook in de Brugse Metten tegen Bayer Leverkusen op de linksachter opdraven en ontgoochelde toen zeker niet. Dat deed hij ook tegen Westerlo niet. In een makke eerste helft van blauw-zwart toonde de Brugse youngster zich een hoop voor de toekomst.

Club Brugge trok voor de linksachterpositie in het tussenseizoen Fredrik Stenman aan. De Zweed van Groningen blijkt echter blessuregevoelig en kon in zijn eerste officiële optreden tegen Qarabag allerminst overtuigen. Normaal gezien is Jannes Vansteenkiste zijn back-up, maar die vertoefde een tijdje met de Belgische U19 op het EK in Roemenië. Daardoor kreeg De Jonghe volop zijn kans.

Tegen Westerlo was de Brugse linksachter de enige die voor de pauze een lichtpunt was. De Jonghe presenteerde zich als een kwikzilveren en attente linksachter. Hij onderschepte veel ballen, zette enkele aanvallen op, stelde zich aanspeelbaar op en haalde vaak de achterlijn. Ondergetekende ziet in De Jonghe een mogelijke nieuwe versie van Vital Borkelmans.

Het 'brommerke' was een typische linksachter uit de ouderwetse Clubperiode: sturm-und-drang naar het vijandige doel, snedig, betrokken bij elke aanval over links en vaak de achterlijn halen om van daaruit een gevaarlijke voorzet te geven. De Jonghe mist echter ervaring en zal nog heel wat boterhammen moeten eten om iemand als Borkelmans op te volgen, maar de potentie heeft hij in ieder geval. Stenman mag zeker op zijn hoede zijn, want de linksachterpositie zal niet bij voorbaat de zijne zijn.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties