El Ghanassy: "Sollied laat me in mijn wereld"

Fabian Morren
| 11 reacties
El Ghanassy: "Sollied laat me in mijn wereld"
Foto: © SC

Volg KAA Gent nu via WhatsApp!

Yassine El Ghanassy, de rijzende ster van AA Gent. Verscheidene clubs wilden hem, maar na Nieuwjaar viel de motor van de Rode Duivel stil. "Maar nu gaat het beter met me", verzekert hij.

"In dat eerste jaar als titularis is er heel veel op me afgekomen", vertelt El Ghanassy in HLN. "De druk. De pers. De managers. De kranten hadden het ook constant over mij. Op den duur had ik eigenlijk een beetje genoeg van alles. Ik wou met niemand praten."

"Ik bleef thuis en had geen zin meer om buiten te komen. Ik had zelfs geen zin meer om op te staan en te gaan trainen. Het ging niet in mijn hoofd. Het was de eerste keer dat ik zoiets meemaakte. Ik was mijn plezier kwijt. Tijdens de vakantie heb ik mijn hoofd kunnen leegmaken en nu voel ik me veel beter."

Denkt El Ghanassy dan nog aan een transfer? "Ik wil niet langer per se iets nieuws, zoals vorig seizoen. Al blijven er natuurlijk altijd mogelijkheden tot eind augustus. We zien wel. Ik droom nog van een transfer, maar ik heb nu meer het gevoel dat het wel zal komen zoals het komt."

"Ik blijf er kalmer bij. Ik wil niet meer absoluut vertrekken. Mijn papa zei me ook dat ik moest leren hoe het voetbal in elkaar zit. Dat het de ene dag goed gaat en de andere dag niet. Hij zag ook iets in een transfer, maar zei wel: 'Als het het moment niet is, is het het moment niet.' Ik panikeer dus zeker niet."

El Ghanassy is zeer tevreden over Trond Sollied, de nieuwe coach van Gent. "Hij is heel kalm en weet goed hoe hij me moet aanpakken. Hij laat me gewoon in mijn wereld. En hij geeft de trainingen in de namiddag, dan kan je 's avonds goed slapen. Verder traint hij ook altijd met de bal. Hij laat me spelen en moedigt me aan om te gaan en om te scoren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties