Broos: "Dit wordt één van mijn laatste klussen"

Jarryd Naegels
| 8 reacties
Broos: "Dit wordt één van mijn laatste klussen"
Foto: © SC

Hugo Broos is begonnen aan een nieuw avontuur bij Al Jazira. Hij is er de assistent van Frank Vercauteren. "Ik zou hier alleen met Frankie aan beginnen."

Broos zat na zijn passage bij Zulte Waregem zonder club. Bij Al Jazira begint de viervoudige Trainer van het Jaar in België aan een nieuw hoofdstuk. "Ik was verbaasd toen Frankie me belde", zegt hij in Het Nieuwsblad. "Maar ik heb er niet lang over moeten nadenken."

"Ik vroeg nog wel wat extra bedenktijd, maar eigenlijk was dat overbodig." Broos kon naar eigen zeggen ook naar andere clubs. "Casablanca en Lokomotiv Moskou wilden mij. Maar uiteindelijk begon er een Portugees in Rusland en in Marokko hadden ze weinig tijd."

Niet 'on-Frankies'
Aanvankelijk reageerde Broos ook verrast op het vertrek van Vercauteren bij Racing Genk. "Ik kon het niet geloven. Het was 'on-Frankies'. Hij is niet iemand die op dat moment weggaat bij een club. Voor het geld las ik. Intussen weet ik echter meer. Toen besefte ik dat het toch niet zo 'on-Frankies' was."

Bij Anderlecht werkten beide trainers al samen, al is Broos nu geen hoofdtrainer. "Ik weet hoe we toen samenwerkten, dat zal hier ook zo zijn. Ik ben hier niet om de potjes neer te zetten. Dat Frankie een trapje hoger staat, merk je wel aan bepaalde dingen. Zo logeert hij in een ander hotel en vliegt hij business, ik niet."

"Dit is ook één van mijn laatste avonturen", klinkt het. "Ik heb altijd gezegd dat ik zou stoppen als ik zestig ben en dat is volgend jaar. Daarna wil ik iets anders gaan doen, technisch directeur worden ofzo."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties