Lukaku: "Drogba stuurde me al beetje bij"

Lukaku: "Drogba stuurde me al beetje bij"
Foto: © SC

Romelu Lukaku gaf deze namiddag om 14u30 zijn eerste persconferentie bij Chelsea. De voormalige aanvaller van Anderlecht voelt zich duidelijk al helemaal thuis bij de Londense topclub.

Een ontspannen Lukaku - geflankeerd door die andere miljoenenaanwinst, Juan Mata - stond in perfect Engels de internationale pers te woord. En daarbij herhaalde hij nog maar eens dat hij zijn dromen heeft waargemaakt. "Ik heb altijd tegen mijn vrienden gezegd dat ik ooit voor Chelsea zou spelen en hier zit ik nu", zei Lukaku met een brede glimlach. "Dit is nog maar de eerste stap, ik ben hier om te leren. Nu moet ik proberen om af en toe mijn minuten te krijgen. Maar dat is aan de trainer."

"Wat ik in de kleedkamer zei toen ik de eerste keer meetrainde? (lacht) Niets, want ik was veel te veel onder de indruk van de omstandigheden. Dat is maar normaal ook zeker? John Terry kwam naar me toe en zei: 'Als er iets is, mag je me altijd bellen' en Didier zei: 'Well done Romelu'. En ik had zoiets van: 'Heeft hij dat nu echt tegen me gezegd?'"

De concurrentie in de aanval is moordend met naast Didier Drogba ook nog Fernando Torres en Nicolas Anelka. "Of ik nog op andere posities in de aanval kan spelen? Ik heb altijd als diepe spits gespeeld en af en toe eens op links. Maar de trainer beslist waar en wanneer ik speel. Ik kan hem alleen maar proberen overtuigen."

Tips van Drogba
"Ja, de concurrentie is hier moordend, maar ik krijg ook veel tips. Zo heeft Drogba me al een klein beetje bijgestuurd. Hij zei me van zo lang mogelijk geconcentreerd te blijven als ik trap. Soms denk ik al dat de bal tegen de netten hangt nog voor ik getrapt heb. Hij raadde me aan om langer gefocust te blijven. Ik probeer zo veel mogelijk in zijn buurt te blijven. Elk vrij moment praten we met elkaar. Ik ben hier niet als zijn concurrent en hoop dat hij hier zo lang mogelijk blijft."

De nieuwe manager van The Blues, Villas-Boas, houdt zich ook bezig met zijn verse poulain. "Op training coacht hij me voortdurend. De trainingen zijn hier heel intensief en er is veel balwerk. Ik zal hier duidelijk een betere speler worden."

Ook de supporters hebben hun nieuwe spits al in de armen gesloten. "Toen ik hier aankwam, hoordde ik mensen van alle kanten roepen: "Welcome to Chelsea Lukaku'. Dat is toch leuk. Ze weten ook dat ik heel graag voor deze club wou spelen en dat appreciëren ze." Eén journalist wou dat Lukaku even het clublied begon te zingen, maar dat weigerde hij nog lachend.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties