Stijn Meert over zijn transfer: "Gemengde gevoelens"

Tomas Taecke
| 20 reacties
Stijn Meert over zijn transfer: "Gemengde gevoelens"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na dertien jaar profvoetbal in de hoogste afdeling gaat Stijn Meert aan de slag bij derdeklasser Moeskroen-Péruwelz. De Henegouwse fusieploeg is razend ambitieus en wordt nauwlettend in het oog gehouden door de Franse landskampioen Rijsel.

Stijn Meert maakt met zijn overgang naar Moeskroen-Péruwelz een voorlopig einde aan zijn loopbaan als eersteklassespeler. Bij deze carrièrewending heeft de Kortrijkzaan wat gemengde gevoelens.

"Eigelijk had ik het liever anders gezien", opent de linkerflank. "Ik lag nog tot eind dit seizoen onder contract in Waregem en had deze mooie periode graag aan de Gaverbeek  afgesloten. Dit seizoen werd ik bij de B-kern gestald en had Zulte Waregem mij eigelijk niet langer nodig. Meetrainen met die jongens is goed voor de conditie, maar valt niet lang vol te houden. Op mijn 33ste wil ik graag nog een paar jaar voetballen en daarom ben ik wel blij met mijn overstap naar Moeskroen-Péruwelz", aldus Meert.

"Ik was dertien jaar profvoetballer", vervolgt de ex-Anderlechtspeler die ook voor Kortrijk en STVV voetbalde. "Het zal een hele aanpassing zijn om bijvoorbeeld 's avonds te trainen. De club beschikt wel over een uitstekende accommodatie (Moeskroen-Péruwelz speelt nog steeds op Le Canonnier) en wordt van nabij gevolgd door Lille. De Franse topclub wil op termijn een satellietclub maken van Moeskroen-Péruwelz en houdt daarom alles in de gaten", legt Meert ons uit.

Een man die de komst van Stijn Meert bejubelt is trainer Philippe Saint-Jean, eerder nog aan de slag bij Moeskroen en Tubize. "De trainer is de enige persoon die ik ken bij de club", geeft Meert toe. Vandaag doorliep ik op de clubwebsite de spelerslijst, ik moet bekennen dat geen enkele naam een belletje doet rinkelen", lacht de middenvelder.

Echte wrok heerst er niet nadat Zulte-Waregem hem naar de B-kern verwees, toch is Stijn Meert ontgoocheld: "Als je bijna tien jaar voor een club voetbalt, is het jammer dat je een laatste contractjaar op deze leeftijd niet kunt uitdoen. Bij de onderhandelingen zijn er altijd drie partijen, soms verkeer je bijgevolg in een lastige positie. Moeskroen-Péruwelz was de enige ploeg die me echt wilde. Ze zijn ambitieus en het is niet zo ver van huis, deze factoren hebben uiteindelijk mijn keuze bepaald", motiveert Stijn Meert zijn beslissing om in de lagere reeksen aan de slag te gaan.  
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties