Toppers en floppers: Speeldag 4

Dirk Pieters
| 96 reacties
Toppers en floppers: Speeldag 4
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het nieuwe seizoen is ondertussen al vier speeldagen ver. Onze redactie zet opnieuw de toppers en floppers (pechvogels) van de speeldag in de spotlight.

TOPPERS:

Nathan Kabasele: Amper een half uurtje mocht hij spelen, maar dat was voldoende om zich in de kijker te spelen. Het jonge talent van Anderlecht was met een doelpunt en een assist enorm belangrijk in het gelijkspel tegen Bergen. Een gouden wissel bij Anderlecht.

Yassin El Ghanassy: De flankspeler van AA Gent krijgt veel het verwijt van niet efficiënt genoeg te zijn, maar tegen Westerlo was het tegenovergestelde merkbaar. Een mooie assist naar Ljubijankic en nadien zelf nog twee keer de netten bol zetten. Bovendien toonde hij zich bijzonder bedrijvig op de linkerflank.

Rudy: Cercle Brugge is uitstekend aan de competitie begonnen met zeven op twaalf en het heeft misschien wel één van de absolute smaakmakers van dit seizoen in de rangen. Rudy was een ware nachtmerrie voor de spelers van Racing Genk. De Portugees liet ook in de vorige wedstrijd al zien aardig te kunnen voetballen. Het nieuwe goudhaantje van Cercle Brugge?    

FLOPPERS

Denis Viane: De pechvogel van de speeldag was zonder twijfel Dennis Viane. De verdediger zorgde met twee owngoals voor een wel heel spannende wedstrijd. Gelukkig voor Viane was er toch een positief einde van deze avond. Cercle Brugge haalde het uiteindelijk met 3-2. Het kan niet anders dan dat de verdediger van groen-zwart een hele tijd met een doemscenario in zijn hoofd zat. Gelukkig behaalde het uiteindelijk een verdiende zege.

Linksachter positie AA Gent: Het ziet er naar uit dat AA Gent een probleem heeft op de linksachter positie. Marko Suler, die zonder enige interesse aan het voetballen was, werd zonder pardon door Trond Sollied naar de kant gehaald. Zijn vervanger Matija Škarabot liet zich even later kinderlijk passeren door Brüls en zo stond de 2-1 op het bord. Hoe gaat Sollied dit probleem oplossen en hoelang blijft Suler nog bij AA Gent?  

Fans Beerschot: Ook dit weekend kreeg Beerschot opnieuw de volle lading nadat er opnieuw spreekkoren te horen waren die niet door de beugel konden. Het is niet de eerste keer dat de club in de problemen komt. In het verleden beledigden de supporters ook al Jorgacevic door onder andere 'Kosovo, Kosovo' te scanderen. Dit keer was doelman Kawashima het slachtoffer van enkele liedjes uit het Kielse vak. Vorige keer kwam de club er vanaf met een boete van 225 euro. Benieuwd of de club er deze keer zo gemakkelijk vanaf komt. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties