"Tegen Lukaku en Witsel zeggen jullie proficiat, waarom tegen mij niet?"

Sam Soetaers
| 52 reacties
"Tegen Lukaku en Witsel zeggen jullie proficiat, waarom tegen mij niet?"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Franky Vercauteren zorgde voor heel wat ophef door Genk in te ruilen voor Al Jazira. Maar de coach heeft zo zijn redenen. “Ik wil de wereld zien”, zegt hij.

Er schuilt blijkbaar een wereldreiziger in Franky Vercauteren. “Ik weet niet of ik in België oud gaat worden”, weet Vercauteren in 'HLN'. “Ik speel met het idee om deeltijds in het buitenland te gaan wonen. Waarom Abu Dhabi? Iets hier trekt mij aan, zonder te weten wat en waarom. Dubai en Abu Dhabi zijn voor mij zoals Hawaï. In Hawaï wil ik ooit geraken, maar dat is mij nog niet gelukt. Dubai en Abu Dhabi zijn een beetje hetzelfde verhaal.”

“Ik hoop hier een andere cultuur te ontdekken. Een andere benadering van het voetbal en een andere benadering van het leven. Tijd om te fietsen, tijd om te tennissen, tijd om een museum te bezoeken. Dingen waar ik in België niet aan toekwam.”

“Ik was mijn motivatie bij Genk zeker niet kwijt, maar dat je in Genk niet beter kunt doen is een feit. Alleen de beker en de Champions League hebben we niet gewonnen. Ik stelde mij de vraag hoe het verder moest. Als je in die situatie zit, is het tijd om iets anders te zoeken. Maar dat is blijkbaar niet toegestaan. Tegen Lukaku en Witsel zeggen jullie proficiat, maar over mij wordt alleen maar kabaal gemaakt. Ik begrijp dat niet.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties