Neuchâtel-eigenaar blijft de show stelen

Mathias Dumarey
| 12 reacties
Neuchâtel-eigenaar blijft de show stelen

Neuchâtel Xamax, de Zwitserse ploeg van onze landgenoot Logan Bailly, blijft het lachertje van de Zwitserse competitie. Vooral de Tsjetsjeense voorzitter blijft de show stelen, maar de spelers zijn z'n 'fratsen' wel kotsbeu.

Zaterdag kwam Neuchâtel niet verder dan een 2-2-gelijkspel tegen Lausanne Sport en dat was niet naar de zin van eigenaar Bulat Chagaev. Na afloop van de wedstrijd kwam hij de kleedkamer binnen met verschillende gewapende bodyguards. De spelers waren doodsbang.

"We werden gewoon geterroriseerd", lieten enkele spelers anoniem weten. "Het kan echt niet langer meer doorgaan. Op een dag schiet hij gewoon iedereen dood. In deze omstandigheden is het gewoon niet te doen om goed te voetballen. Niemand heeft nog vertrouwen. Je mag er niet aan denken wat er kan gebeuren na een slechte pass of een verkeerde controle. Zaterdag wilde Chagaev onze coach Joaquin Caparros naar de keel vliegen omdat die hem van antwoord diende. Zijn lijfwachten moesten hem tegenhouden", klinkt het.

Jean-François Gaillard, een kleinere aandeelhouder van de club, vindt ook dat het te ver gaat. "We moeten niet wachten tot er doden gaan vallen", zegt hij. Gaillard wil naar de rechter stappen om Chagaev te onteigenen.
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties