Kan Waasland-Beveren het maximum behouden?

Dirk Pieters
| 11 reacties
Kan Waasland-Beveren het maximum behouden?
Foto: © SC

In de tweede klasse staan er zondagmiddag nog vier wedstrijden op het programma. Kan Waasland-Beveren het maximum van de punten behouden op het veld van Boussu Dour?

Dat is niet de enige vraag die we hebben. Kan ook Eendracht Aalst zijn goede vorm behouden in de tweede klasse? De nieuwkomer is dit seizoen goed gestart en krijgt zondagmiddag de kans om ook Roeselare punten af te snoepen. Momenteel staan beide ploeg op de vijfde plaats met hetzelfde aantal punten en doelpunten. Wie kan dit weekend het verschil maken?

Ook de wedstrijd tussen twee ploegen met heel hoge verwachtingen staat op het programma. Wezet krijgt het bezoek van Antwerp. De oudste club van het land haalde nog heel wat nieuwe spelers binnen en daar verschijnen er mogelijk al één of zelfs twee van aan de aftrap. Vooral Guy Dufour en Denis Viane maken een kans op een basisplaats. Voor Oumar Diouck, Ionescu en George Blay komt de wedstrijd nog te vroeg. Beide ploegen staan samen op een tiende plaats en een overwinning maakt een wereld van verschil tussen een goede start of een mislukte start van het nieuwe seizoen.

Waasland Beveren is de enige club die leider Eupen nog kan benaderen aan de kop van het klassement. Eupen is momenteel nog de enige club met negen op negen en daar kan enkel Waasland-Beveren nog bijkomen. Het moet dan wel gaan winnen op het veld van Boussu Dour. De thuisploeg begon aan de competitie met een magere één op zes en moet al meteen gaan stunten wil het niet helemaal van een mislukte start spreken.   

Als laatste wedstrijd staat er Sint-Niklaas tegen Woluwe op het programma. Beide ploegen hebben hun start al gedeelte gemist met een één op zes en kunnen daar dit weekend nog wel verandering in brengen. Met een vier op zes kan één van de twee nieuwkomers in de tweedeklasse toch nog spreken van een behoorlijke start.

Wedstrijden

E.Aalst - Roeselare
Boussu Dour - Waasland-Beveren
Wezet - Antwerp
Sint-Niklaas - WS Woluwe  

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 12/05 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties