Interview Peeters: "Ik ben een nieuwe ploeg aan het bouwen"

Peeters: "Ik ben een nieuwe ploeg aan het bouwen"
Foto: © SC

Niemand die dit seizoen denigrerend doet over Cercle Brugge, vraag maar Genk waarom. De 'kleinere' vereniging uit Brugge staat met 10 op 15 mee bovenaan en laat leuke dingen zien. "Een momentopname, maar toch ook wel een leuke conclusie", lacht trainer Peeters.

Cercle speelde bijvoorbeeld tegen landskampioen Genk een dijk van een wedstrijd. Een wedstrijd ook waarin Kevin Janssens zijn stempel drukte. Een speler die verleden jaar door Lierse nog werd afgeschreven. "Of ik Kevin zo sterk had verwacht? Niet meteen verwacht, maar ik had er wel rekening mee gehouden", vertelt Peeters aan onze redactie.

"Janssens heeft veel kwaliteiten die me aanspreken"
"Toen Kevin bij ons aankwam had hij een serieuze achterstand, want hij kwam van een ritme van vier keer trainen per week en bij ons was dat in de voorbereiding 12 of 13 keer met nog een aantal wedstrijden tussendoor. Hij zat dikwijls na 60 minuten al kapot. Hij heeft heel diep moeten gaan, maar dan zie je toch dat hij het niveau snel oppikt."

Janssens is dan ook een speler naar het hart van Peeters. "Hij heeft heel veel dingen die mij aanspreken: snelheid, tweevoetig, goeie techniek,... Ik wist wat hij kon en heb hem altijd in het oog gehouden. Ik ben vorig seizoen ook een paar wedstrijden van hem gaan bekijken en dan zag je toch dat hij er in tweede klasse bovenuit stak. Ik zag ook direct waar hij nog bijgestuurd moest worden om in ons systeem te passen. En dat heb ik hem ook gezegd."

Rudy: de attractie
Naast Janssens heeft Cercle er nog een publiekstrekker bij: Carlos Wilson Cachiote de Rocha, oftewel kortweg Rudy. De Portugees met Angolese roots is een lust voor het oog op een voetbalveld. "Ja, een attractie op zich hé", lacht Peeters. "Mensen veren recht als hij aan de bal komt. Toen Reynaldo niet meer uitgeleend werd door Anderlecht ben ik op zoek gegaan naar een echte rechtsbuiten."

"Ik zag een paar beelden van hem en was verkocht, ondanks dat het wedstrijden in derde klasse waren die op een pattatenveld gespeeld werden. Er gebeurt altijd wel iets als hij aan de bal is. Hij is een schot in de roos, maar daar moet je ook geluk mee hebben."

"Trouwens, met Vetokele van Gent hebben we toekomstgericht ook nog een schitterende transfer verricht. Hij had andere aanbiedingen, maar wou weer met mij komen werken. Dat is een gelukje. Je zal zien, van hem gaan we ook nog mooie dingen zien."

Boi en Viane: impopulaire beslissingen
Cercle staat mee bovenaan, maar dat kan vlug keren, weet ook Peeters. "Dit is een momentopname. Kijk naar Brepoels, een paar weken geleden nog de nieuwe Arsène Wenger bij STVV en nu ontslagen. Het is allemaal relatief en er is ook heel wat geluk mee gemoeid. Als het in de wedstrijd op Gent na een halfuur 2-0 staat, hebben we niets in te brengen. Nu winnen we die wedstrijd en ben je al vertrokken met een bonus."

Peeters heeft dit seizoen ook een paar monumenten van de club laten gaan. Denis Viane en Frederik Boi moesten andere oorden opzoeken. "Kijk, mij is gevraagd om een nieuw elftal te bouwen en dat doe ik ook. Dan moet je soms impopulaire maatregelen nemen. Ik ben hier trouwens ook niet om populair te zijn. Met Viane had ik verleden seizoen al een gesprek gehad. Ik kon hem niet beloven dat hij nog een basisplaats ging krijgen."

"Nu heeft hij wel gespeeld, maar als Reis terugkomt, zou Denis het heel moeilijk hebben gehad. We zijn ook niet met ruzie uit elkaar gegaan zoals in sommige kranten stond. Denis begreep mijn beslissing. Je kan ook een man van zijn leeftijd en verdienste moeilijk op de bank gaan zetten. Nu heeft hij nog een mooie transfer kunnen maken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties