Interview STVV-fans: "We vrezen het ergste voor vrijdag"

Fabian Morren
| 15 reacties
STVV-fans: "We vrezen het ergste voor vrijdag"
Foto: © SC

Sint-Truiden zette trainer Guido Brepoels aan de deur. De beslissing kwam als een verrassing, ook voor de fans. Die zijn boos en plannen acties. "We zijn zeer ontgoocheld."

Brepoels veroverde vele harten op Stayen. "Guido was dan ook een speciaal man. Hij was vriend van elke supporter en maakte ook tijd voor iedereen", luidt het bij supportersclub Grankanaria. "Afgelopen zomer op onze barbecue stopte plots een bus. Het bleek de coach met de voltallige spelersgroep te zijn. Dat was Guido: alles voor STVV en de fans."

Monument Brepoels
De teleurstelling is dan ook groot na het ontslag van de Limburgse oefenmeester. "We zijn zeer ontgoocheld. Een man als Brepoels heeft toch wel meer krediet opgebouwd dan 1 op 15. Guido heeft ons al meermaals uit benarde situaties gered: denk maar aan de 0 op 21 vorig seizoen. Op dergelijke momenten moet je het hoofd koel houden en zeker niet panikeren."

Bij supportersclub Sector-L is men iets gematigder. "We zijn nu begonnen aan een nieuw tijdperk met Morrenne als voorzitter. Hij gaat iets nieuws opbouwen. Het doet natuurlijk pijn om een monument als Brepoels, die alle respect en lof verdient, te verliezen. Maar Guido zal nog wel merken in de toekomst wat hij voor ons betekende."

"Guido zal nog wel merken wat hij voor ons betekende"
Supporters STVV

Franky Van der Elst staat nu aan het roer. "Het is natuurlijk niet makkelijk voor Van der Elst om na zo'n populaire trainer te komen, maar de club moet verder en we zullen zowel Franky als de spelers steunen. Een 3 of een 4 op 6 zou natuurlijk al helpen."

"Of dat nu Franky Van der Elst of Jose Mourinho is, het Truiense publiek is sowieso al zwart of wit en zeer kritisch", klinkt het dan weer bij Grankanaria. De fans plannen dan ook protestacties. "We vrezen we voor vrijdag tegen Genk het ergste. Maar Van der Elst heeft Brepoels niet ontslagen. Hij is nu aan zet en we moeten hem en de groep steunen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties